Brink introduceert nieuw compact decentraal ventilatietoeste
Javascript is uitgeschakeld

Brink introduceert nieuw compact decentraal ventilatietoestel

Geplaatst: 03-02-2015
Brink introduceert nieuw compact decentraal ventilatietoestel
Beeld: Brink Climate Systems

Wie zijn huis renoveert en isoleert, wil dat graag meteen helemaal goed doen. Brink Climate Systems ontwikkelde de Air 70. Stil, zeer efficiënt en mooi weg te werken in de wand. Dit geheel nieuw ontworpen decentrale toestel voor ventilatie met warmteterugwinning is voor het eerst te zien op de ISH 2015 in Frankfurt.

De Air 70 combineert alle wensen van de huiseigenaar in één ventilatiesysteem. Allereerst is hij dankzij de gepatenteerde technologie zeer energiezuinig. Via de ingebouwde warmtewisselaar wordt de verse lucht die naar binnen wordt geblazen, opgewarmd door de ‘oude’ en warme lucht die uit de ruimte wordt gezogen. Zo is er nauwelijks warmteverlies en toch voldoende ventilatie.

Stil en zonder kanalensysteem
In de woningbouw is comfort natuurlijk ook van groot belang. De Air 70 is heel eenvoudig in te bouwen in een buitenmuur, omdat er geen kanalensysteem voor nodig is. Het toestel is dan ook uitermate geschikt voor appartementen of woningen waar geen mogelijkheden zijn voor een uitgebreid kanalensysteem. Of voor die ene specifieke ruimte (kinderkamer, hobbykamer, kantoortje) die nog geen goede ventilatie heeft. Alleen de kap steekt buiten de muur en is modern maar onopvallend vormgegeven. Zo past de Air 70 in elk interieur. En, ook niet onbelangrijk: hij is zeer stil terwijl er wel volop wordt geventileerd.

Klein formaat, groot vermogen
Met deze eigenschappen is dit nieuwe toestel het meest compacte decentrale ventilatietoestel in de markt. Het vermogen is groot: 70 m3 per uur, terwijl de diameter van het kanaal in de buitenmuur erg klein is. De Air 70 is bovendien zeer eenvoudig te installeren en te bedienen.

Frisse lucht is essentieel
Een compleet dichtgetimmerde doos is natuurlijk het meest energiezuinig: zo ontsnapt er totaal geen warmte. Maar tegelijkertijd komt er ook geen verse lucht binnen. Verse lucht is niet alleen comfortabel, het is ook belangrijk voor de gezondheid. Maar, door simpelweg een raam open te zetten, gaat er weer veel kostbare energie verloren. Voor een goed geisoleerd huis zonder kieren is decentrale ventilatie dan ook essentieel. Het onderhoud hoeft hierbij geen belemmering te zijn: de filters van de Air 70 zijn voor iedereen eenvoudig te vervangen.

‘s Zomers koel
Uniek voor dit ventilatietoestel is de mogelijkheid om de warmtewisselaar volledig te omzeilen. Dat is interessant wanneer het op warme zomeravonden buiten koeler is dan binnen. Er hoeft geen raam open om de koelte naar binnen te krijgen, de 100 procent by-pass wordt automatisch geactiveerd. Zo blijft niet alleen geluid, maar ook ongedierte buiten.

Meer informatie
www.brinkclimatesystems.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Faay Vianen
  • Fakro Nederland
  • JORDAHL
  • Fermacell
  • Hakron
  • Halfen
  • Carlisle Construction Materials
Sluit deze advertentie