Oplossing voor verhoogde dakranden: Mura XL
Javascript is uitgeschakeld

Oplossing voor verhoogde dakranden: Mura XL

Geplaatst: 10-07-2015
Oplossing voor verhoogde dakranden: Mura XL
Beeld: IsoniQ

IsoniQ heeft weer een nieuw product gelanceerd: de MURA XL. Het product is de oplossing voor het maken van verhoogde dakranden en is een vervolg op de reeds succesvolle MURA, de standaard dakrandopstand. 'Met de MURA XL bieden we een constructieve oplossing voor de isolatie van verhoogde dakranden, waarbij de overgang tussen dak-, en gevelisolatie optimaal wordt uitgevoerd. De MURA XL is onder andere geschikt voor metselwerkgevels en hét product voor een betere, eenvoudigere en duurzamere bouwschil', aldus IsoniQ.

De MURA XL is uniek in zijn soort, er bestaat geen product dat hier ook maar enigszins op lijkt. Michel van Veen van IsoniQ is overtuigd van de meerwaarde van de MURA XL binnen de gangbare bouwmethodes. 'De MURA XL is inmiddels in verschillende projecten toegepast en alle reacties zijn lovend. Het scheelt heel veel handelingen op de bouw en dat alleen al is een groot voordeel. Verder biedt de XL energetische voordelen vanwege de lage psi-waarde doordat het hoofdzakelijk uit isolerend materiaal bestaat.

Dit in tegenstelling tot stalen borstweringssteunen die allemaal forse koudebruggen zijn, of gasbetonblokken die constructief en energetisch gezien zeker niet de beste keuze zijn. De MURA XL is constructief doorgerekend door BDA, en voldoet aan de Europese normen en richtlijnen voor de bouwwereld, de Eurocodes. Ons product is op alle fronten een verbetering. Het is sneller, goedkoper en de best mogelijk isolerende oplossing.'

Vervanging
Het eerste product uit de fabriek van IsoniQ is de MURA (afkorting voor muurrand), dat de aansluiting tussen gangbare isolatievlakken (plat dak- en gevelisolatie) vormt. Dit product vervangt de traditionele dakopstand tot 50cm hoogte. De MURA XL gaat een stap verder en is specifiek gericht op verhoogde dakranden.
'We zien in de bouw steeds meer dakranden hoger dan 50 centimeter. De windbelasting op deze hoge dakranden is aanzienlijk. Met de XL kunnen we ook aan deze vraag voldoen. Waar onze MURA ophoudt, gaat de MURA XL verder’, aldus Van Veen.

Maatwerk
De MURA XL is eenvoudig te plaatsen, sluit naadloos aan op het traditionele bouwproces en is geschikt voor de meeste gangbare dakrandafwerkingen. De standaard elementen worden geleverd van 50 tot 120 centimeter hoogte. Daarnaast kan IsoniQ ook maatwerkoplossingen leveren voor de dakopstand. Momenteel wordt gewerkt aan een volgende bouwknoopoplossing. Eind dit jaar komt IsoniQ weer met een verrassend innovatief bouwproduct op de markt.

Het product MURA is interessant voor architecten, bouwkundigen, constructeurs, aannemers en dakdekkers, kortom: het biedt voordelen voor de gehele bouwkolom.

Meer informatie
www.isoniq.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Duco Ventilation & Sun Control
  • Dycore
  • Leviat
  • Derbigum duurzame dakbedekking
  • Van de Vin ramen en kozijnen
  • Faay Vianen
  • Fakro Nederland
Sluit deze advertentie