Archidat Partners - daas-baksteen
Javascript is uitgeschakeld

Daas Baksteen

Daas Baksteen

Contactgegevens

Terborgseweg 30
7045 AL AZEWIJN

Postbus 12
7038 ZG ZEDDAM

Tel.:0314-651644
E-mail:info@daasbaksteen.nl
Web:www.daasbaksteen.nl
Daas Baksteen is een zelfstandig bedrijf met korte lijnen. Door intensief contact met architecten en handelaren in bouwmaterialen, kunnen ze bakstenen naar smaak leveren. Het standaardassortiment bestaat uit zo’n 40 soorten strengpersstenen en 40 soorten handvormstenen. Daarnaast kan vrijwel elk soort steen ‘op maat’ gebakken worden.

Daas Baksteen

  • Bouwdetails
  • Communicatie

Artikelen van Daas Baksteen

Brede School ‘De Plataan’ in Velsen Noord

Brede School ‘De Plataan’ in Velsen Noord

De bouwmassa van het brede schoolcomplex is samengesteld uit twee aaneengeschakelde gebouwen. Elk van deze gebouwen heeft zijn eigen sfeer en uitstraling gekregen. De keuze van kleuren en materialen zijn daarop afgestemd. Hierbij is een boom, de plataan, als inspiratiebron en metafoor gebruikt.

Daas bakstenen in stadsappartementen aan

Daas bakstenen in stadsappartementen aan 't Kanaal te Assen

Het concept van het project Stadsappartementen aan 't Kanaal in Assen gaat uit van grachtenpanden architectuur. Deze kenmerkt zich door een verticale geleding, verspringende dakranden en een levendig gevarieerde kleurstelling.

Prachtige Turkse Moskee te Ede

Prachtige Turkse Moskee te Ede

Aan de Verlengde Blokkenweg in Ede is een prachtige Turkse Moskee gebouwd. Een kruising tussen traditioneel en modern, traditie en vernieuwing.

Recente projecten van Daas Baksteen

Augustinianum

Augustinianum

Het Augustinianum staat in Eindhoven bekend als ‘school voor slimme leerlingen’. De ambitie van de school is om naast gedegen onderwijs ook sport, drama en popmuziek in te zetten als beeldmerk. Een school die uitstraalt waar hij voor staat en inhoud geeft aan het lesprogramma. Het Augustinianum is van oorsprong een klassiek gymnasium, geleid door Paters Augustijnen. De bestaande huisvesting uit de jaren ’50 bleek echter niet meer geschikt voor de eisen van de huidige tijd. Besloten werd om op de voormalige sportvelden langs het bestaande gebouw een compacte nieuwbouw te realiseren. Centraal ontwerpidee voor deze nieuwbouw was de Agora. De Agora, letterlijk ‘verzamelplaats.’ was in veel Griekse steden de plek waar handel werd gedreven en waar men elkaar ontmoette. In het ugustinianum dient de Agora als symbool voor ontmoeting, gelegen in het hart van de school. Rondom deze ruimte liggen op verschillende verdiepingen de diverse ‘Vakdomeinen’ gericht op alfa, bèta en gamma.

 

Onze partners

  • Van de Vin ramen en kozijnen
  • Faay Vianen
  • Fermacell
  • NVPU
  • Hakron
  • Halfen
  • De Kracht van de Combinatie
Sluit deze advertentie