Partners - faay vianen
Javascript is uitgeschakeld

Faay Vianen

Faay Vianen

Contactgegevens

Mijlweg 3
4131 PJ VIANEN

Mijlweg 3
4131 PJ VIANEN

Tel.:+31 6-52657911
E-mail:info@faay.nl
Web:www.faay.nl
Faay is een Nederlands familiebedrijf en produceert prefab wanden van duurzame bio-based materialen. Van voorzetwand tot woningscheidende wand, al ruim 45 jaar worden de wanden worden gebruikt in nieuwbouw, renovatie en transformatie. Faay wandpanelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton en schachten voor leidingen en elektra.

Geen systeem bouwt zo snel als Faay waarbij toch zeer hoge eisen kunnen worden gesteld aan geluidsisolatie, brandwerendheid, schroefvastheid, flexibiliteit en milieu. Faay kent zijn verantwoordelijkheden als het gaat om een schoner milieu en een betere leefomgeving. Faay is FSC en PEFC gecertificeerd en daarnaast in het bezit van twee C2C certificaten.

Wat ruim 45 jaar geleden begon met de ‘geboorte’ van de scheidingswand is nu uitgegroeid tot een bedrijf wat steeds probeert vernieuwend te zijn, te ontwikkelen en andere afzetmarkten aan te boren. En dit alles met als uitgangspunt: ‘kwaliteit wint altijd’.

Faay Vianen

Artikelen van Faay Vianen

Faay, de meest duurzame wand van Nederland

Faay, de meest duurzame wand van Nederland

FAAY maakt robuuste, schroefvaste wanden met unieke bouwfysische kwaliteiten. Alle onafgewerkte FAAY-scheidingswanden zijn ‘groen’. De wanden bestaan uit een massieve kern van vlasscheven met aan weerszijden een gipskartonplaat.

Isolatie: de basis voor duurzaam bouwen

Isolatie: de basis voor duurzaam bouwen

Duurzaamheid heeft alles te maken met balans. Wat nemen wij en wat geven wij weer terug aan de natuur. Een van de problemen van nu is het hoge energieverbruik van onze woningen en de bijbehorende uitstoot van CO2. Goede isolatie is een belangrijk onderdeel bij duurzaam bouwen. Een goed geïsoleerd huis heeft veel voordelen: minder kou en tocht, een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot.

Isoleren met dunne materialen zorgt voor ruimtebesparing van 50%

Isoleren met dunne materialen zorgt voor ruimtebesparing van 50%

Met het na-isoleren van een huis is veel te winnen. Je verhoogt niet alleen de waarde van je woning of gebouw: het zorgt bovendien voor meer comfort, in de winter én in de zomer. De energierekening wordt verlaagd en de CO2-uitstoot beperkt. Een typische win-win situatie dus.

62 appartementen in houten appartementengebouw Monnickendam

62 appartementen in houten appartementengebouw Monnickendam

Een nieuw appartementen gebouw in Monnickendam. Een van de meest circulaire én het grootste massief houten woongebouw van Nederland. Vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Dit uitte zich al lang voordat de eerste paal de grond in ging. Eind 2020 begonnen de voorbereidingen en wel op een heel bijzonder manier. Een 60 jaar oude plantaan van 17 meter hoog en 2,3 ton stond ‘in de weg’ en werd enkele meters verplaatste naar de hoek van het bouwterrein. Een spectaculair begin van een spectaculair project.

“Wij hebben een duurzaam product!”

“Wij hebben een duurzaam product!”

“Wij hebben een duurzaam product!” Je hoort het veel bedrijven roepen. Maar wanneer is een product duurzaam? Het product gaat lang mee, is mensvriendelijk gemaakt en bevat geen giftige of andere gevaarlijke stoffen. Maar duurzaam is méér dan dat.

vorige
1
2
3
4
5
6
7
volgende
 

Onze partners

  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
  • Techcomlight
Sluit deze advertentie