Archidat Partners - fermacell
Javascript is uitgeschakeld

Fermacell

Contactgegevens

Loonsewaard 15-20
6606 KG WIJCHEN

Postbus 398
6600 AJ WIJCHEN

Tel.:024-6495111
E-mail:fermacell-nl@xella.com
Web:www.fermacell.nl
Fermacell bracht eind jaren zeventig gipsvezelplaten voor het eerst als bouwmateriaal op de markt. Een duurzaam en milieuverantwoord product, samengesteld uit rookgasontzwavelingsgips -een restproduct uit elektriciteitscentrales- en oud papier. Gipsvezelplaat is een honderd procent recyclebaar bouwmateriaal. Een flexibel bouwproduct voor het efficiënt construeren of verbeteren van vloeren, plafonds en wanden, zowel in utiliteits- als woningbouw, in nieuwbouw en renovatie. Fermacell Powerpanel zijn cementgebonden platen, voor droge afbouw van gevels en natte ruimtes.

Fermacell

  • Bouwdetails
  • Bouwkosten
  • Communicatie

Artikelen van Fermacell

Fermacell en Uniwarm leveren klimaatplafond voor all electric villa

Fermacell en Uniwarm leveren klimaatplafond voor all electric villa

Aan de rand van Doetinchem verrijst een all electric villa, die is opgebouwd uit natuurlijke materialen. Zo is het Douglas-hout, dat gebruikt is voor de draagconstructie, afkomstig van bomen uit het nabijgelegen landgoed Slangenburg.

Het Schip na renovatie identiek aan origineel ontwerp De Klerk

Het Schip na renovatie identiek aan origineel ontwerp De Klerk

Het Schip, icoon van de Amsterdamse School, is al sinds de bouw in 1921 een blikvanger in onze hoofdstad. Ook als de renovatie van de 81 arbeiderswoningen deze zomer is voltooid, blijft de authentieke uitstraling van het gebouw in tact vanwege de monumentale status.

Fermacell stelt eindgebruiker en kwaliteit centraal in transformatieprojecten

Fermacell stelt eindgebruiker en kwaliteit centraal in transformatieprojecten

Het aantal leegstaande panden is nog altijd een groeiend probleem. Volgens een recent onderzoek van DTZ Zadelhoff staat er zo’n 8 miljoen m2 aan kantoorruimte leeg. Dit cijfer stijgt jaarlijks met 2,4 procent. De oplossing wordt vaak gezocht in transformatie: een kantoor wordt na gebruik niet meer gesloopt, maar krijgt een nieuwe functie. Echter: in de dagelijkse praktijk ligt kwaliteitsdegradatie op de loer, constateert Fermacell. ‘De eisen op gebied van akoestiek en brandwerendheid zijn voor een kantoor nu eenmaal anders dan voor een appartement,’ legt Larson van Dijk, technisch adviseur bij Fermacell, uit. ‘We zien helaas in de uitvoering vaak dat kwaliteit of veiligheid ten koste gaan van een lage prijs. We proberen onszelf als maatstaf te nemen: zou ik hier willen wonen? De eindgebruiker moet centraal worden gesteld.’

Recente projecten van Fermacell

Kruisherenklooster Uden

Kruisherenklooster Uden

In het centrum van het Brabantse Uden staat het Kruisherenklooster. De tien kruisheren die er tot voor kort woonden, zijn verhuisd naar aanleunwoningen van het nabijgelegen verzorgingshuis St. Jan.

Renovatie woningen Jeruzalem

Renovatie woningen Jeruzalem

Na de Tweede Wereldoorlog was er grote woningnood in Tilburg. Jeruzalem was een van de uitbreidingswijken waar snel nieuwe woningen neergezet moesten worden. Bijna letterlijk neergezet, want de zogenaamde Airey-woningen zijn een soort bouwpakketwoningen.

Sint Antonius Ziekenhuis

Sint Antonius Ziekenhuis

In Utrecht Leidsche Rijn, achter geluidsmuur “The Wall” langs de A2, is een oogstrelende nieuwe locatie van het Sint Antonius Ziekenhuis verrezen. Het nieuwe ziekenhuis vervangt vanaf de opening in 2013 de ruim 40 jaar oude locaties Utrecht Overvecht en Oudenrijn.

 

Onze partners

  • Promat
  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Rockpanel
  • Roval Aluminium
Sluit deze advertentie