15 jaar garantie op Drywood coatings voor Medite Tricoya
Javascript is uitgeschakeld

15 jaar garantie op Drywood coatings voor Medite Tricoya

Geplaatst: 02-05-2013
15 jaar garantie op Drywood coatings voor Medite Tricoya

Drywood Coatings biedt nu coatingoplossingen die bij toepassing op Medite Tricoya onderhoudscycli tot 15 jaar mogelijk maken. Deze duurzame, onderhoudsarme oplossingen zijn mede mogelijk door de hoge dimensionele stabiliteit van het plaatmateriaal.

De combinatie van Medite Tricoya en coatings van Drywood Coatings voor buitentoepassingen is getest op hechting, droging en duurzaamheid gedurende wisselende waterbelasting. Op basis hiervan werd een aantal Drywood coatingsystemen geselecteerd voor toepassing op o.m. gevelplaten, bekleding, daklijnproducten, panelen, raamkozijnen en deuren van Medite Tricoya.

Als kant-en-klare oplossing worden drie systemen geboden: Optifinish G40 als dekkende aflak, Optifinish Transparant als transparante aflak en Optiprimer G (2 lagen voorlak met afwerking van voor- en zijkanten op de bouwlocatie met één laag Poseidon UV GL of Syntéco AS). Voor toepassingen in gevelbekleding en rabatdelen kan ook het watergedragen semi-filmvormende Drywood Woodstain VV worden toegepast. Dit wordt in drie lagen en twee lagen aan de achterzijde aangebracht. Verdere details over de verfsystemen zijn beschikbaar op de website van Drywood Coatings (www.drywood.nl). De meeste verfsystemen zijn KOMO ® gecertificeerd.

Medite Tricoya
Medite Tricoya plaatmateriaal wordt standaard geleverd in de diktes 6, 9, 12, 15 en 18 mm met een afmeting van 244 x 122 cm. Het plaatmateriaal laat zich op dezelfde manier zagen, coaten, schilderen, schuren, spijkeren en bevestigen als elke andere houtvezelplaat.

De houtvezels van de Medite Tricoya plaat zijn geacetyleerd, waardoor de MDF-plaat waterbestendig is en zich onderscheidt door een hoge dimensionele stabiliteit. Het resultaat is een plaat die niet rot en in de breedte en lengte niet of minimaal werkt; zelfs niet na langdurig direct contact met water. De plaat heeft dan ook duurzaamheidsklasse 1; een klasse waarin ook hardhoutsoorten zoals teak vallen.

Medite Tricoya wordt geleverd door Coillte Panel Products; een belangrijke speler op de 1uropese markt voor houten plaatmateriaal. Medite Tricoya is FSC-gecertificeerd en voldoet aan de steeds belangrijker wordende milieunormen.

Drywood Coatings is een nationaal en internationaal opererende producent van technisch en kwalitatief hoogwaardige en duurzame watergedragen verfsystemen voor met name hout. Door de zorgvuldige grondstofselectie, permanent laboratoriumonderzoek en strenge controles, overtreft de kwaliteit van Drywood coatings veruit het normenniveau van toonaangevende keuringsinstituten.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Kawneer
  • Heembeton
  • Therminon
  • Wilms
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
Sluit deze advertentie