99 woningen verduurzaamd én gefacelift in Raalte
Javascript is uitgeschakeld

99 woningen verduurzaamd én gefacelift in Raalte

Geplaatst: 06-09-2021
99 woningen verduurzaamd én gefacelift in Raalte

Woningcorporatie Salland Wonen renoveerde 99 woningen in bewoonde staat met geprefabriceerde gevelelementen. De HSB-elementen werden afgewerkt met op maat geproduceerde minerale steenstrips van Alsecco. Doel van de renovatie was het verhogen van het wooncomfort en het verlagen van de energiekosten. Het energielabel werd opgewaardeerd van C naar A++. Mateboer Bouw en Jongeneel voerden de renovatie uit. Noviton Prefab produceerde en leverde hiervoor de geprefabriceerde gevelelementen.

Bij Salland Wonen staat bewonerstevredenheid hoog in het Vaandel. Het doel is het halen van een 8. Vanwege Corona konden er geen informatieavonden worden georganiseerd, maar konden bewoners twee modelwoningen bezoeken en vragen stellen aan de bewonersbegeleider. Per blok konden bewoners hun voorkeur voor de kleur van de gevel en het schilderwerk aangeven.

Minerale steenstrips
Minerale steenstrips zijn moeiteloos bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden en grote temperatuurverschillen. Dankzij de robuuste materialen zijn de strips bovendien in hoge mate schokbestendig. Omdat de steenstrips sterk zijn, kleurvast én nauwelijks vervuilen, zorgt Alsecco voor een aanzienlijk langere onderhoudsinterval. Minerale steenstrips wegen slechts 7,5 a 8 kg per vierkante meter en daardoor ideaal om aan te brengen op gevelisolatie of prefab elementen. Bij dit project werden verschillende kleuren minerale steenstrips aangebracht wat zorgt voor een speels effect.

Opwaardering energielabel
Door de renovatie is het energielabel van de woningen opgewaardeerd van C naar A++. De renovatie werd in bewoonde staat gerealiseerd, de houtskelet gevels werd in koppels van 2 woningen aan de voor- en achterzijde geplaatst. Het bedrag waarmee de huur werd verhoogd is lager dan de besparing op de energiekosten, alom goed nieuws dus voor de bewoners.

Kijk voor meer informatie op: https://alsecco.nl/prefab-renovatie-in-raalte/

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
Sluit deze advertentie