Archidat Partners - nieuws - aluminium-deur-met-brandwerendheid-van-30-en-60-minuten
Javascript is uitgeschakeld

Aluminium dubbele deur met brandwerendheid van 30 en 60 minuten

Geplaatst: 05-11-2015
Aluminium dubbele deur met brandwerendheid van 30 en 60 minuten

Sapa Building System lanceert in Nederland Thermo 74. Dit is een aluminium systeem speciaal ontwikkeld voor de constructie van brandwerende deuren en scheidingswanden. Thermo 74 is uitgerust met de SKG-IKOB KOMO brandattesten EI30 en EI60 welke gerelateerd zijn aan BRL3241.

Daarnaast heeft het Thermo 74 systeem 22 oktober jongstleden het Efectis brandrapport ontvangen voor EW30 toepassingen voor vaste ramen, enkele en dubbele deuren voor binnen- en buitentoepassingen. Efectis is de Europese hoofdrolspeler op het gebied van brandonderzoek en heeft ruime kennis op het gebied van testen, modelleren, certificatie en inspecties op mondiaal niveau. In het door hun uitgevoerde onderzoek is Contraflam Lite 30 glas, gemonteerd in het Thermo 74 systeem, getoetst en geschikt gebleken voor een brandwerendheid van 30 minuten (op basis van de EW criteria), in beide verhittingsrichtingen.

Vrijheid
Binnen het Thermo 74 systeem zijn verschillende niveaus van brandwerendheid mogelijk, zodat de gevraagde deur voor elke specifieke situatie aangepast kan worden. Het glas kan op verschillende niveaus op de profielen geplaatst worden. Ook zijn er verschillende opties voor automatische schuifdeuren. Het brede assortiment hang- en sluitwerk, ook voor paniektoepassingen, biedt een ruime vrijheid bij het ontwerpen van vuurbestendige toepassingen.

Veiligheidsnormen
Sapa Building System levert aluminium vliesgevel, raam -en deursystemen die de brandveiligheid van gebouwen verhogen door het toepassen van brandveilige bouwmaterialen. 'Ze voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen, ze zijn door en door getest en er is geen enkel compromis gesloten', aldus Joris Verhiest, Sales Director Nederland. 'Iedereen weet dat aluminium systemen duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Ons assortiment laat zien dat er een brug geslagen kan worden tussen veiligheid en architecturale mogelijkheden.'

Meer informatie: www.sapabuildingsystem.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Dycore
  • Derbigum duurzame dakbedekking
  • Van de Vin ramen en kozijnen
  • Faay Vianen
  • Fermacell
  • Hakron
  • Halfen
Sluit deze advertentie