Archidat Partners - nieuws - aluminium-waterslagen-met-verborgen-duurzaamheid
Javascript is uitgeschakeld

Aluminium waterslagen met verborgen duurzaamheid

Geplaatst: 15-12-2017
Aluminium waterslagen met verborgen duurzaamheid

Waterslagen zijn ervoor bedoeld om op een effectieve manier regenwater weg te geleiden zonder dat het kozijn en de gevel worden aangetast. Roval Aluminium heeft in het assortiment aluminium bouwproducten diverse types waterslagen die hun weg vinden in de woningbouw en utiliteitsbouw in nieuwbouw-, renovatie- en herbestemmingsprojecten.

Het assortiment bestaat uit enkele standaarduitvoeringen, zoals de Roval-Elegance®, die - de naam zegt het al - zich onderscheidt door zijn elegante afwerking. Alle types waterslagen, variërend van de Roval-Barok®, -Rococo®, -Primaire® en Waterslag-Gezet®, kenmerken zich door hun specifieke vormgeving. Deze waterslagen zijn leverbaar in verschillende standaardafmetingen met uiteenlopende hellingshoeken tot lengtes van 6.000 mm, maar ook in afwijkende afmetingen én met verschillende oppervlaktebehandelingen. Roval biedt tevens de mogelijkheid om de aluminium waterslagen naar eigen ontwerp te modelleren.

Verborgen kwaliteiten
De aluminium waterslagen van Roval hebben ook ‘verborgen’ duurzame en esthetische kwaliteiten. Dat komt onder meer door de aluminium koppelstukken, die verschillende lengtes aan elkaar verbinden en de ‘slimme’ kopschotjes. Deze koppelstukken en kopschotjes zorgen voor een vloeiende afwatering, waardoor er geen lekstrepen of vochtplekken ontstaan op de gevel. Zeker in combinatie met buitengevelisolatie bieden de kopschotten uitkomst. Deze kopschotten worden in principe vast in het gevelsysteem opgenomen; ze zorgen ervoor dat de waterslag voldoende ruimte heeft om vrij in en uit te krimpen. Daarom worden de kopschotten met een geringe speling aan de uiteinden van de waterslag gemonteerd.

Geluidsisolerend
De waterslagen van Roval hebben nog meer functionaliteiten. Eén daarvan is de mogelijkheid om de waterslag te voorzien van een antidreun-isolatie. Bij hevige regenval of bij een hagelbui kan er geluidoverlast ontstaan. De antidreun-isolatie zorgt ervoor dat de geluidshinder voor een belangrijk deel wordt weggenomen.

Net als bij de andere aluminium bouwproducten van Roval Aluminium zijn de waterslagen leverbaar in geanodiseerde of gemoffelde uitvoeringen en in vrijwel alle Ral-kleuren. Als totaalleverancier voorziet Roval Aluminium ook in alle bewerkingen en bevestigingsmaterialen. De ontwikkelaar en producent uit Helmond levert de waterslagen, inclusief bevestigings(slob)gaten, de - eventueel gelaste - kopschotten, gelaste verstekhoeken (indien nodig), beschermfolie voor tijdens de bouwwerkzaamheden en geluiddempende isolatie. Architecten die de aluminium waterslagen willen integreren in hun ontwerp kunnen via de website van Roval Aluminium beschikken over alle Cad-tekeningen en bestekteksten. Ook voor talloze inspiratieprojecten kan men op de website terecht.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Kubus Informatiesystemen
  • Archidat Bouwformatie
Sluit deze advertentie