Bouwtijd verkorten en future proof bouwen: een nieuw revolut
Javascript is uitgeschakeld

Bouwtijd verkorten en future proof bouwen: een nieuw revolutionair product

Geplaatst: 18-03-2015
Bouwtijd verkorten en future proof bouwen: een nieuw revolutionair product
Beeld: Niko, Heembeton en Smart Elektra

Flexibele woningen die voorbereid zijn op verschillende behoeftes van toekomstige bewoners. Woningen die je ook nog eens efficiënter, sneller en met minder faalkosten kunt bouwen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is dat precies wat Niko, Heembeton en Smart Elektra bieden met hun in betonnen wanden gegoten elektro-installatie. De drie leveranciers slaan de handen in elkaar en introduceren een grensverleggend product dat in één klap meerdere vraagstukken in de bouw oplost.

Ketenintegratie pur sang: drie leveranciers bundelen de krachten en leveren een kant-en-klaar product om bouwtijd te verkorten, faalkosten te verminderen en meteen ook het milieu minder te belasten. De betonnen wanden waarin een elektro-installatie geïntegreerd zit, want daarover gaat het hier, maken een woning bovendien geschikt voor de toekomst en voor verschillende bewoners dankzij de vele aanpasmogelijkheden. Op het gebied van comfort, zorg en energie kan de woning aan wisselende behoeftes voldoen.

Wat is de aanpasbare elektro-installatie?
Partners Heembeton, Niko en Smart Elektra creëerden samen betonnen wanden die al voorzien zijn van een complete elektro-installatie. Heembeton is gespecialiseerd in het produceren, leveren en monteren van prefab elementen van beton en casco’s, Smart Elektra heeft jarenlang ervaring met elektro-infrastructuur en Niko is specialist in schakelmateriaal en huisautomatisering. In de gecontroleerde productieomgeving van Heembeton wordt de betonnen casco voorzien van een door Smart Elektra voorbedrade elektro-infrastructuur, naast instortdozen met stopcontacten of uitbreidposities van Niko. Op de bouwplaats zelf hoeft de installateur dan alleen nog het dekseltje te verwijderen en de stopcontacten komen tevoorschijn.

De bedrading en stopcontacten zijn al in de muren aanwezig als die op de bouwplaats aankomen. De wanden worden aangesloten op een meterkast en de installateur kan verder aan de slag. De installatietijd neemt op die manier met 15 procent af. De wanden worden in een gecontroleerde omgeving (de fabriek) gestort, wat de productie ongevoelig maakt voor eventuele vertragende omstandigheden. Een snellere doorlooptijd, minder faalkosten en een verlaagde carbon footprint zijn de resultaten van die ketenintegratie.

Eenvoudig aanpasbaar
De basisinstallatie kun je makkelijk aanvullen met extra stopcontacten, tv- en data-aansluitingen. De installatie werd in de basis al uitgerust met flink wat meer punten dan de traditionele NEN1010-woning, wat de mogelijkheden voor de bewoners heel ruim maakt.

Is de installatie ook aangevuld met Niko Home Control, dan kun je de woning op elk moment uitbreiden met functies als energiemonitoring, of je kunt het comfort- en zorgniveau verhogen. Niko Home Control stuurt elektrische functies in een woning aan zoals verlichting, verwarming, zonwering, inbraakbeveiliging en aanwezigheidssimulatie. Je bedient de functies via een makkelijke touchscreen in het huis of via een smartphone of tablet. De eindeloze flexibiliteit past zich aan huidige én toekomstige behoeftes aan. Bovendien zorgt de energiemonitoring voor een lager energieverbruik van de bewoners (gemiddeld 15 procent minder).

De aanpasbare elektro-installatie die vooraf in wand wordt gegoten is een grensverleggend product. De installatie biedt ook het antwoord op de toenemende competitie op de bouwmarkt en de snelle veroudering en dure renovaties van woningen. Efficiënt en toekomstbestendig bouwen is de toekomst.

Meer informatie

www.niko.nl en www.heembeton.nl en www.smart-elektra.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VBI
  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
Sluit deze advertentie