Brink stelt gemak voor eindgebruiker voorop in innovatieve v
Javascript is uitgeschakeld

Brink stelt gemak voor eindgebruiker voorop in innovatieve ventilatieoplossingen

Geplaatst: 25-02-2015
Brink stelt gemak voor eindgebruiker voorop in innovatieve ventilatieoplossingen
Beeld: Brink Climate Systems

In maart zal Brink Climate Systems op de ISH, ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor ontwikkelingen op het gebied van water en energie, een aantal innovaties tonen. Onder andere Brink Home, een nieuwe app om je ventilatiesysteem op afstand te regelen en de Air 70; het stilste, decentrale toestel voor ventilatie en warmte¬terugwinning zullen gepresenteerd worden. Ook zal de complete serie Renovent Excellent en Renovent Sky serie ventilatietoestellen te zien zijn.

Er is steeds meer vraag naar domotica in woningen voor bijvoorbeeld verwarming, beveiliging en gemak. Brink speelt hierop in met Brink Home, een platform waarmee je met smartphone, tablet of PC je ventilatie- en solarsysteem kunt aansturen, instellen en uitlezen.
Hoewel het ventilatiesysteem ook automatisch kan opereren, kun je met Brink Home zelf de ventilatiestand aanpassen, bijvoorbeeld wanneer er gekookt of gedoucht wordt, als je op vakantie bent of wat later thuiskomt. Je kunt de klokregeling eenvoudig programmeren, de bypass openen of sluiten en de aardwarmte aan- of uitzetten. Via PC of app kun je ook zien wat het CO2-percentage is in je huis. Heb je een 2-zone vraagsturingssysteem, dan is het zelfs mogelijk om voor de slaapkamer een andere instelling te kiezen dan voor de woonkamer/keuken. Tevens ontvang je een melding als er een filter vervangen dient te worden of indien er een storing is. Ook voor de installateur is de app enorm handig. Zo kan hij een storing uitlezen, de servicehistorie zien, of het toestel op afstand resetten etc.

De Air 70 voor decentraal ventileren

Bij de renovatie en isolatie van een huis is er steeds meer aandacht voor wooncomfort. Heel belangrijk daarbij is dat een kamer comfortabel voorzien kan worden van verse lucht. Het ventilatiesysteem moet echter zo min mogelijk geluid produceren; zeker in slaapkamers waar ’s nachts geventileerd wordt. De Air 70 is klaar voor de Europese regelgeving (EN13141-8 2015) en wordt het stilste, decentrale toestel dat op de markt verkrijgbaar is.

De capaciteit van de Air 70 is een aanzienlijke 70m3 per uur, terwijl de diameter van het kanaal slechts 250mm is. Het toestel is eenvoudig in te bouwen in de buitenmuur, omdat er geen kanalensysteem nodig is. Hierdoor is de Air 70 uitermate geschikt voor bestaande appartementen en woningen waar geen mogelijkheden zijn voor een uitgebreid kanalensysteem. Verder zorgt de 100% automatische by-pass ervoor dat de warmtewisselaar ’s zomers volledig omzeild kan worden en de frisse avondlucht de ruimte koelt. Er hoeft geen raam open, waardoor vliegen en muggen buiten blijven én de lucht wordt gefilterd. De Air 70 wordt medio 2015 op de Duitse markt geintroduceerd.

De Renovent Excellent en Sky serie
Met de centrale ventilatiesystemen van de Renovent Excellent en Renovent Sky series heeft Brink voor elke vraag een oplossing. Of het nu gaat om kleine ruimtes (appartementen, studentenwoningen) of grotere eengezinswoningen. De kleinere toestellen kunnen eenvoudig gemonteerd worden in bijvoorbeeld een berging of boven een systeemplafond (Sky), terwijl plaatsing van de grotere toestellen op zolder of in de kelder gangbaar is (Excellent). Door de langzaam draaiende ventilatoren zijn de Renovent toestellen zeer stil. Met een ventilatiecapaciteit variërend van 150, 180, 300 en 400 m3/h is er voor elke woning wel een geschikte oplossing. Ook kan er op basis van CO2-sturing geventileerd worden, waardoor er alleen geventileerd wordt als de luchtkwaliteit daar om vraagt. Met 2-zonevraagsturing is het zelfs mogelijk om de ventilatiebehoefte per zone (woonkamer, slaapkamers) af te stemmen op de luchtkwaliteit per ruimte. Het gebruik van deze ventilatiesystemen met WTW levert een enorme energiebesparing op.

Meer informatie
www.brinkclimatesystems.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
  • Techcomlight
  • Duco Ventilation & Sun Control
Sluit deze advertentie