Circulariteit en inspirerende gevels in Façades 2018
Javascript is uitgeschakeld

Circulariteit en inspirerende gevels in Façades 2018

Geplaatst: 23-05-2018
Circulariteit en inspirerende gevels in Façades 2018

NIEUWEGEIN - Op 18 mei jl. overhandigde Bram Entrop, directeur van de VMRG, het eerste exemplaar van het boek Façades 2018 aan Team V Achitectuur, winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018. Irène Horvers en Jeroen van Schooten, architecten van Team V Architectuur, namen het boek in ontvangst.

Façades 2018 bestaat uit 162 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG-bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten en geeft met veel fraaie foto’s een mooi overzicht van projecten die de afgelopen twee jaar opgeleverd zijn.

Duurzaamheid
In deze tiende uitgave van het Façades boek staat de circulaire economie centraal. Dit komt terug in de artikelen en ook bij de projecten is er steeds meer aandacht voor circulariteit. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd. Ook winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar, Het Gelders Huis in Arnhem, is gerealiseerd onder het VMRG-Keurmerk. Sinds juli 2016 kan een architect of professionele opdrachtgever eisen dat een gevel voldoet aan dit keurmerk. Tot nu toe was het in bestekken alleen mogelijk om te verwijzen naar de VMRG-Kwaliteitseisen. Het eisen van een keurmerk was niet toegestaan. De nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden wel ruimte om het VMRG-Keurmerk voor te schrijven.

Online versie
Het boek is ook online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was. Façades 2018 is in boekvorm voor € 25,- (excl. BTW en verzendkosten) te bestellen via de website van de VMRG. Hier is eveneens aanmelding voor de inspiratienieuwsbrief mogelijk om constant op de hoogte te blijven van interessante projecten.

https://www.digitaalpubliceren.com/facades2018/

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • FOAMGLAS isolatie
  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
Sluit deze advertentie