ClickBrick, de baksteen met de juiste 'click'
Javascript is uitgeschakeld

ClickBrick, de baksteen met de juiste 'click'

Geplaatst: 31-10-2019
ClickBrick, de baksteen met de juiste 'click'

De unieke combinatie van vorm en functie maakt van ClickBrick de makkelijkste baksteen voor het mooiste gevelbeeld! Ontwerpers zijn vaak op zoek naar nieuwe materialen om een eigen en esthetisch fraaie uitstraling te creëren. Tegelijk vinden aannemers het belangrijk om rekening te houden met de kosten van materiaalgebruik, verwerking, duurzaamheid en onderhoud.

Droogstapelsysteem
Als droogstapelsysteem levert ClickBrick aan de ene kant een mooi strak, kleurintensief en puur gevelbeeld op en aan de andere kant is het snel en gemakkelijk te verwerken. Zónder de zeldzame vakkennis van metselen, verlijmen of monteren. Een belangrijk voordeel in deze tijd waarin de bouw snel aantrekt en het steeds lastiger wordt om voldoende vakmensen te vinden.

Bouwen aan duurzaamheid
Het ClickBrick-systeem mag toonaangevend worden genoemd op het gebied van duurzaamheid. Het systeem reduceert het gebruik van bouwstoffen. Dit resulteert in onderhoudsvrije gevels. Daarnaast kenmerkt ClickBrick zich door maximale recycling. Hierdoor geschikt voor transformatie projecten waar bijvoorbeeld commerciële panden worden omgebouwd naar woonhuizen.

Tevens wordt hergebruik van sloopafval een steeds groter maatschappelijk probleem. Ook op deze ontwikkeling speelt ClickBrick optimaal in. Hét grote voordeel van dit droogstapelsysteem ten opzichte van gemetselde of verlijmde gevelbekleding is het feit dat de bakstenen in zijn geheel hergebruikt kunnen worden! En dat zijn nog maar een paar van de talrijke duurzame kenmerken.

Bijzondere architectuur
In vergelijking met gelijmde en gemetselde bakstenen bestaat de ClickBrick-gevel uit een groter percentage baksteen. De kleur, vorm en structuur van het gebakken product komt hierdoor optimaal tot zijn recht. Een bakstenen gevel is echt een volledig bakstenen vlak. Dit stelt architecten nog beter in staat om gebouwen te ontwerpen van tijdloze schoonheid.

Retourgarantie
Wienerberger stelt zich garant, na functieverandering of einde levensduur van uw project, de geleverde ClickBrickstenen, ankers en clips retour te ontvangen. Het systeem krijgt dan weer een één op één toepassing in een nieuw project, hoe circulair kan het zijn.

Assortiment
Het ClickBrick assortiment bestaat uit de traditionele ClickBrick, de ClickBrick Fuss en de ClickBrick Binair. Een breed scala aan sorteringen leverbaar in verschillende kleuren en texturen.

Meer informatie over ClickBrick vind je op: https://www.wienerberger.nl/product/gevel/systemen/clickbrick.html

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
Sluit deze advertentie