Daas baksteen vanaf nu in Bouwdetails Online
Javascript is uitgeschakeld

Daas baksteen vanaf nu in Bouwdetails Online

Geplaatst: 17-05-2017
Daas baksteen vanaf nu in Bouwdetails Online

Zonder twijfel is baksteen een van de meest voorkomende materialen voor gevelafwerkingen. Daas Baksteen weet dit als geen ander, maar ziet dat er architectonisch en technisch nog genoeg nieuwe mogelijkheden zijn met de bakstenengevel.

ClickBrick®
Met het Daas ClickBrick®-systeem kunnen bakstenen voortaan droog gestapeld worden. In het geval van het droog stapelen is er geen sprake meer van het gebruik van een mortel als verbindingslaag. Het belangrijkste verschil met gelijmde en gemetselde bakstenen is dat het muurvlak uit een groter percentage baksteen bestaat. De kleur, vorm en structuur van het gebakken product komt hierdoor nog beter tot zijn recht. Daarnaast kan het Daas ClickBrick®-systeem ook gezien worden als een perfect alternatief voor de diverse keramische gevelsystemen, waarbij het voordeel van het Daas ClickBrick®-systeem een aanzienlijk eenvoudigere verwerking is. Alleen een rubber hamer is voldoende voor de verwerking. Na realisatie van de bakstenen gevel zijn geen extra behandelingen meer nodig.

DuecoBrick®
Een andere soort baksteen van Daas Baksteen is de DuecoBrick®. DuecoBrick® beantwoordt aan de vraag uit de hedendaagse architectuur naar een gevelbekleding met strakke, horizontale belijning. Door de inventieve perforatie en de grote afmeting van de steen wordt, in samenhang met een buitenbladmaat van 7 centimeter, een besparing van meer dan 55% ten opzichte van traditioneel metselwerk bereikt. De duurzaam ontwikkelde DuecoBrick® wordt in twee varianten geleverd. De verwerking van DuecoPanel® en DuecoRock® met open stootvoegen zorgt voor een sterk ventilerende gevel. Dankzij deze eigenschappen blijft de gevel droog en fris en krijgt vervuiling, ondanks het ruwe oppervlak, geen enkele kans.

Daas ID Wall
Een goed alternatief voor vooral renovatieprojecten is de Daas ID Wall. Daas ID Wall is een thermisch buitengevelisolatiesysteem, afgewerkt met baksteenstrips. De innovatieve isolatie wordt voorzien van een speciaal ontwikkelde grafiet EPS-plaat, die in de fabriek al is voorzien van een stucwapeningsnet. Door de plaat af te werken met een cementcachering ontstaat een ademende en tegelijk waterkerende laag, die ervoor zorgt dat vocht niet kan doordringen in de constructie. Bij veel andere systemen is dit wel het geval. De cacheerlaag zorgt ook voor maximale hechting van de baksteenstrips, die een esthetisch fraaie gevel garanderen. Het resultaat is een duurzaam geïsoleerde bakstenen gevel.

De baksteen oplossingen van Daas Baksteen zijn nu te vinden in de Daas Baksteen bibliotheek van Bouwdetails Online.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
Sluit deze advertentie