Archidat Partners - nieuws - daas-bakstenen-in-stadsappartementen-aan-t-kanaal-te-assen
Javascript is uitgeschakeld

Daas bakstenen in stadsappartementen aan 't Kanaal te Assen

Geplaatst: 15-02-2018
Daas bakstenen in stadsappartementen aan 't Kanaal te Assen

Het concept van het project Stadsappartementen aan 't Kanaal in Assen gaat uit van grachtenpanden architectuur. Deze kenmerkt zich door een verticale geleding, verspringende dakranden en een levendig gevarieerde kleurstelling.

Daar, waar de entrees van de appartementen op de verdieping zich aan een galerij aan de achterzijde bevinden, zijn ze op de begane grond juist aan de zijde van het kanaal. Dit bevordert de levendigheid op straatniveau. De trappetjes naar de voordeuren vormen een geleidelijke overgang naar een wenselijke afstand tot de openbare ruimte.

Op de hoek van 't Kanaal en de Groningerstraat is een hoogteaccent gerealiseerd, als antwoord op de tegenoverliggende bestaande bebouwing. Zo wordt er op subtiele wijze een stedenbouwkundige poort gecreëerd.

De galerij ligt aan de achterzijde dat op het zuiden gelegen is. Hier bevinden zich tevens de balkons. Dit gaf de mogelijkheid een gevarieerd gevelbeeld te creëren, zodat ook de achtergevel door zijn plasticiteit een fraaie uitstraling meegegeven kon worden.

De kleurstelling van het complex is gerealiseerd middels een viertal levendige baksteensorteringen, die onderling ook weer verweven zijn met elkaar. Zo was het mogelijk het complex een harmonieuze verticale geleding te geven. Er is gekozen voor warme contrasterende kleuren die het complex een stedelijke uitstraling geven. Door de ligging aan het kanaal komt het complex optimaal tot zijn recht.


Architect : Beltman Architecten, Enschede
Aannemer : Rottinghuis, Groningen
Opdrachtgever : Woningcorporatie Actium, Assen
Fotograaf : Dirk Verwoerd
Steensortering : Mix Wembley 90% - Hadsund 10%
Mix Tamarin Falls 70% - Darwin Falls 15% - Mystic Falls 15%
Mix Niagara Falls 20% - Cumberland Falls 80% Royston

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • BubbleDeck International LWC
  • Burgerhout
  • Schöck Nederland
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
Sluit deze advertentie