De overwegingen voor renovatie van lichtstraten
Javascript is uitgeschakeld

De overwegingen voor renovatie van lichtstraten

Geplaatst: 04-05-2021
De overwegingen voor renovatie van lichtstraten

Jarenlang maakte daglichtinval onderdeel uit van het ontwerp van een dak. Van kleine kamers tot grote open ruimtes, natuurlijk daglicht via het dak werd altijd gewaardeerd voor de vele voordelen die het heeft voor zowel de ruimtes als de gebruikers van een pand.

Men verwacht dat 75% van de gebouwen die we vandaag gebruiken, er in 2050 nog zal staan. Het is dus waarschijnlijk dat de behoefte aan renovatieoplossingen zal toenemen,

Gebouweigenaren en -beheerders zullen ervoor willen zorgen dat hun panden niet alleen functioneel en veilig blijven, maar ook, in het licht van het veranderende klimaat, meer comfort bieden voor gebruikers. In vergelijking met een nieuwbouwproject is het overduidelijke verschil dat er bij een renovatie gewerkt wordt met een bestaand gebouw. De mate waarin het gebouw wordt gerenoveerd heeft invloed op welke oplossingen de juiste zijn.

Als het aankomt op het dak, dat als voornaamste functie heeft om onderdak en bescherming te bieden, varieert renovatie van het één op één vervangen van bestaande lichtstraten tot een volledige renovatie van het gebouw.

Bij het renoveren van lichtstraten voor utiliteitsgebouwen dient er rekening gehouden te worden met meerdere factoren. Daarom heeft VELUX Commercial een gedetailleerde whitepaper geschreven waarin de overwegingen worden besproken die invloed hebben op het renoveren van utiliteitsgebouwen. We bespreken ook hoe deze factoren verschillen per type gebouw, bijvoorbeeld scholen, recreatiefaciliteiten en monumentale panden , en we kijken naar de specifieke behoeften van de belangrijkste toepassingen en hoe deze invloed hebben op de specificatie van het renovatieproject.

Download onze gratis gids en lees meer over de belangrijkste overwegingen voor het renoveren van lichtstraten en hoe ons assortiment u helpt bij het creëren van oplossingen voor een gebouw en de gebruikers.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
Sluit deze advertentie