De voordelen van een prefab Unifas dak
Javascript is uitgeschakeld

De voordelen van een prefab Unifas dak

Geplaatst: 28-02-2019
De voordelen van een prefab Unifas dak

“Een goed dak boven je hoofd is wel zo fijn. Dan moet het dus een dak van Unifas zijn.” Dit zou zomaar het advies aan uw opdrachtgever kunnen zijn. Want wees eerlijk, van fundering tot en met het dak, een gebouw is pas van waarde als het goed gebouwd is.

Dat is logisch. Want ook u wilt een goed product afleveren en tevreden opdrachtgevers achterlaten. Maar goed kan vaak nog beter. En zo wordt er ook in de bouw voortdurend gezocht naar innovatieve bouwmethodes. Innovaties die de opdrachtgever wat opleveren, maar ook voor u als aannemer voordelen moeten bieden. Anders is het slechts verandering en geen vooruitgang.

Als het om innovaties in de bouw gaat loopt Unilin graag voorop, zoals bijvoorbeeld met haar eigen ontwikkelde, en geheel nieuwe bouwmethode voor daken. Deze nieuwe bouwmethode is genaamd Unifas en staat voor Unilin Flexible Airtight Structural. Of in gewoon Nederlands genoemd, een flexibele, luchtdichte en zelfdragende constructie. Unifas is als methode en product van Unilin één van de oplossingen binnen de afdeling Prefab Solutions.

Maar wat maakt Unifas dan zo uniek, vraagt u zich af. Welnu, Unifas is voor alles een nieuw ontwikkelde bouwmethode. En vergeleken met de traditionele methode zijn er nogal wat verschillen.
Zo wordt Unifas om te beginnen toegepast met het zogenoemde luchtdicht bouwen systeem. Het product is ontwikkeld op basis van industrieel vervaardigde elementen. Daarbij zijn in het product alle dragende onderdelen en constructieve sparingen al verwerkt. Het is daarmee een zelfdragend daksysteem.

Voordelen voor de eindgebruiker:
Voor de opdrachtgever, of de eindgebruiker biedt Unifas een aantal belangrijke voordelen. Eén groot voordeel van het Unifas systeem is vooral de ruimte die het biedt. Letterlijke ruimte welteverstaan. Unifas biedt uw klant een optimale ruimtebenutting, doordat er geen nokgordingen, én geen tussengordingen gebruikt hoeven te worden. Door de geïntegreerde hoek- en kilkepers wordt de constructie geheel zelfdragend. Dit alles houdt als resultaat in, dat er geen verlies van ruimte is. De eindgebruiker, uw opdrachtgever, zal dit voordeel ongetwijfeld verwelkomen.

Doordat het dak geheel op maat gemaakt wordt, en dankzij het Unifas systeem –de manier waarop het dak gebouwd en geplaatst wordt- is er voor de opdrachtgever ook nog eens alle flexibiliteit in dakvormen en zichtzijdes.

Daarnaast hebben de elementen slechts een zeer geringe dikte, terwijl u met een Unifas dak betere isolatiewaardes en luchtdichtheid realiseert aangezien Unifas een luchtdicht systeem is. Dat zijn belangrijke factoren om op energiekosten te besparen en ook dat is voor de eindgebruiker niet onbelangrijk.

Voor de aannemer zitten de voordelen vooral in de voorbereiding en de uitvoering van een Unifas dak.
Allereerst heeft het Unifas systeem een zeer korte voorbereidingstijd nodig en kan het in zeer korte tijd geleverd worden. De kwaliteit is daarnaast gewaarborgd, omdat de elementen volledig industrieel vervaardigd zijn. Het is immers een Prefab Solution.

Eenmaal van start, is het absoluut een kosten beheersbare post. Het dak wordt immers volledig op maat gemaakt en afgeleverd. De tekeningen, de benodigde constructieve berekeningen en het volledige montageplan worden meegeleverd.
Van aanvraag tot en met afbouw, is een Unifas dak snel, beheersbaar en relatief gemakkelijk te plaatsen; op naar de volgende klus !

Kortom:
Een Unifas dak is een innovatieve bouwmethode van Unilin. Zowel voor de opdrachtgever als voor de aannemer biedt het veel voordelen, zoals (voor de eindgebruiker) geen ruimteverlies, flexibiliteit in dakvormen en zichtzijdes, het is een luchtdicht systeem en daardoor energiebesparend.

Voor de aannemer zitten de grote voordelen er vooral in, dat het een zeer korte voorbereidingstijd en levertijd vraagt, dat het op maat geleverd wordt en het daarmee kosten beheersbaar is. De tekeningen, berekeningen en het montageplan worden meegeleverd.

Meer informatie: https://www.unilininsulation.com/nl-nl/isolatie-prefab-solutions/unifas/unifas.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • JORDAHL
  • Fermacell
  • Hakron
  • Halfen
  • Carlisle Construction Materials
  • Kawneer
  • Heembeton
Sluit deze advertentie