Archidat Partners - nieuws - de-voordelen-van-unisip-geisoleerde-prefab-panelen
Javascript is uitgeschakeld

De voordelen van Unisip geïsoleerde prefab panelen

Geplaatst: 11-04-2019
De voordelen van Unisip geïsoleerde prefab panelen

In elke industrie is innovatie van groot belang. In de bouw geldt dat niet minder. Nieuwe en betere producten, maar ook nieuwe, slimme methodes en processen zorgen er uiteindelijk voor dat er veel geld en tijd wordt verdiend. Dat geldt voor de (eind)gebruikers, maar vooral ook door de uitvoerende aannemerij.

En dat er nog veel te winnen is met het stroomlijnen van de bouwprocessen is algemeen wel bekend. Toch geloven wij, dat je alleen samen kunt innoveren. Want welk product of welk systeem je ook bedenkt, de uitvoerende partij moet de voordelen en verbeteringen ook daadwerkelijk ervaren.

Met Unisip hebben wij opnieuw een innovatieve stap in het bouwproces gezet. Eigenlijk durven we in alle bescheidenheid wel te zeggen dat we een topproduct in de markt hebben gezet: de Unilin Structural Insulated Panels, oftewel Unisip. Dit is een door Unilin ontwikkelde bouwmethode met slanke wandelementen die zijn ontwikkeld op basis van de industriële vervaardiging van de Unilin elementen. Wandelementen die niet alleen isolerend zijn, maar waarvan de dragende onderdelen en de constructieve sparingen al direct in het product zijn verwerkt.

Kan een wand isolerend en dragend tegelijk zijn? Ja, dat kan. De Unisip elementen zijn zowel isolerend als dragend tegelijk en in de dragende onderdelen zijn de constructieve sparingen zelfs verwerkt.

Waar zit de innovatie? De innovatie zit erin, dat het isolerend en dragend tegelijk is en daarnaast aan zowel de eindgebruiker als aan de verwerker/aannemer veel mogelijkheden biedt. De constructie wordt geprefabriceerd en staat garant voor verwerkingsgemak en een enorme flexibiliteit. Als verwerker behoeft u aan de kwaliteit dan ook geen enkele concessie te doen.

Een Unisip constructie moet natuurlijk zo snel en gemakkelijk als mogelijk geplaatst (kunnen) worden. Want ook efficiency is in de bouw van belang. Om een Unisip constructie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, komt Unilin Prefab Solutions u graag zo ver als mogelijk tegemoet. Tot dat proces behoren bijvoorbeeld ook de ondersteuning door middel van berekeningen, bouwtekeningen, montageplannen en hulpmaterialen.

Voor de Unisip constructies gelden enkele belangrijke specificaties, zoals de vervaardiging van de elementen met PIR hardschuim. Dit geeft een hoge isolatiewaarde bij een geringe dikte.
Daarnaast zijn constructieve sparingen mogelijk en zijn de wandelementen zelfdragend. Uiteraard zijn de elementen snel en eenvoudig te monteren en hebben ze een grote ontwerpvrijheid dankzij een zeer flexibele maatvoering.

Voordelen voor de verwerker/aannemer?
De voordelen voor u als uitvoerende aannemer zitten in meerdere aspecten. Zo is er voor u veel tijdwinst te behalen, omdat de wandelementen op maat worden geleverd en bovendien worden afgeleverd op volgorde van montage. Er is dus geen zaagwerk, de slanke elementen dankzij de toepassing van PIR hardschuim zijn snel te monteren en er is geen sprake van faalkosten. Natuurlijk heeft u de tekeningen en het montageplan vooraf in handen, ofschoon er toch sprake is van een korte doorlooptijd van aanvraag tot levering. De elementen zijn geprefabriceerd, zijn constructief geïsoleerd en de kwaliteit is van constant niveau gewaarborgd.

Wilt u uw ervaringen delen, of wilt u meer weten over Unisip? Neemt u gewoon vrijblijvend eens contact met ons op.

Wilt u eerst wat animaties en projecten van Unisip bekijken? Bezoekt u dan onze website eens: https://www.unilininsulation.com/nl-nl/isolatie-prefab-solutions/unisip/unisip

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Burgerhout
  • Schöck Nederland
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Luxlight
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
Sluit deze advertentie