Archidat Partners - nieuws - desso-behaalt-als-eerste-tapijtfabrikant-ter-wereld-gouden-c2c-cert
Javascript is uitgeschakeld

Desso behaalt gouden C2C-certificaat

Geplaatst: 24-09-2015
Desso behaalt gouden C2C-certificaat

Het tapijtbedrijf Desso (onderdeel van de Tarkett Group) heeft opnieuw een belangrijke mijlpaal bereikt in diens Cradle to Cradle(r) (C2C) traject door als eerste tapijtfabrikant ter wereld de Cradle to Cradle(r) Gold-certificering te behalen voor een nieuwe collectie tapijttegels. De Gold-certificering is de beloning voor zeven jaar hard werken met als doel de overgang naar een circulaire economie op basis van C2C-principes. De collectie zal vanaf oktober 2015 in alle belangrijke markten verkrijgbaar zijn.

De nieuwe 'Gold collectie' wordt standaard geleverd met een EcoBase(tm)-rug, die geüpcycled bewerkt calciumcarbonaat (krijt) van lokale drinkwaterbedrijven bevat, en 100 procent recyclebaar is in Desso's eigen productieproces. Daarnaast bevat de collectie ECONYL(r), een garen dat gemaakt is uit 100 procent geregenereerd nylon, inclusief post-consumer tapijtvezels afkomstig uit Desso's Refinity(r)-fabriek.

Strenge criteria
Voor het behalen van deze gouden mijlpaal moest Desso aan een groot aantal strenge criteria voldoen op het gebied van milieu en volksgezondheid, zoals gedefinieerd in de Cradle to Cradle(r) CertifiedCM Product Standard. Dit is een raamwerk voor innovatie, waarmee wordt aangetoond dat het zakelijk gezien wel degelijk mogelijk is om 'doelbewust te ontwerpen' en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op het milieu en de volksgezondheid. Producten worden gecertificeerd door het onafhankelijke Products Innovation Institute uit de Verenigde Staten. Naast deze collectie is 93 procent van Desso's assortiment commerciële tapijttegels Cradle to Cradle(r)-gecertificeerd met ofwel Brons ofwel Zilver, afhankelijk van het type tapijtrug.

Circulaire economie
Desso is in 2008 de weg naar de circulaire economie ingeslagen, met als grondslag de principes van Cradle to Cradle(r). Dit principe stelt fabrikanten in staat om producten te maken die zijn ontworpen voor meer dan één levenscyclus in een doorlopende niet-giftige gesloten kringloop, die steeds vaker wordt aangedreven door duurzame energie. De circulaire economie helpt ons zodoende om een aantal grote mondiale problemen aan te pakken: schaarste van grondstoffen, toxiciteit en klimaatverandering. Als een regeneratief, op de natuur geinspireerd model vervangt de circulaire economie het traditionelere lineaire systeem van 'nemen, maken en weggooien'. Uit recent onderzoek blijkt dat de circulaire economie wereldwijd maar liefst één biljoen dollar aan kostenbesparing zou kunnen opleveren door slimmer gebruik van materiaalstromen.

Commercieel succes
'Dankzij de visie en inzet van onze mensen en andere betrokkenen hebben we nu tot onze grote vreugde deze belangrijke nieuwe mijlpaal behaald, op onze weg naar een circulaire economie', aldus Roland Jonkhoff, Managing Director van Desso en Vice-President Carpet EMEA, Tarkett. 'Daarnaast blijven de innovaties die nodig zijn om uiteindelijk een C2C-bedrijf te worden, bijdragen aan ons commerciële succes. Dit is voor ons en anderen het bewijs dat een bedrijfsstrategie die aan sterke MVO-doelen gekoppeld is, wel degelijk de basis vormt voor commercieel succes.'

Meer informatie: www.desso.nl/

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • SOPREMA
  • DigiOffice
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Monier
Sluit deze advertentie