Archidat Partners - nieuws - desso-brengt-collectie-geinspireerd-op-denim
Javascript is uitgeschakeld

Desso brengt collectie geïnspireerd op denim

Geplaatst: 20-09-2016
Desso brengt collectie geïnspireerd op denim

Geen textiel meer iconisch dan denim, de meest gedragen stof ter wereld. Geïnspireerd op de vele uitstralingen van denim heeft tapijtproducent Desso, onderdeel van Tarkett, een nieuw product ontworpen: Jeans. De lijn van zes individuele interpretaties van denim maakt onderdeel uit van Essentials, een collectie die staat voor de essentie van design.

Ook nieuw in deze collectie is Ridge, direct het meest ongecompliceerde product uit de Essentials collectie. Ridge biedt twaalf neutrale kleuren en een gedetailleerde structuur: de perfecte basis voor een minimalistische omgeving. De nieuwe producten maken deel uit van Desso’s Carpetecture®, het aanbod van tapijt ontworpen met design als uitgangspunt. Beide tapijttegelcollecties bieden bedrijven de kans hun identiteit weer te geven middels design. Jeans en Ridge zijn nu verkrijgbaar.

Fundamentele archetypes
Jeans heeft een onmiskenbare uitstraling en een sterk eigen identiteit. Met Essentials wil Desso een eerbetoon brengen aan klassiek design, middels hedendaagse interpretaties van iconisch textiel. In een dergelijke collectie mag een van de bekendste, meest populaire stoffen als inspiratie niet missen. 'We zijn constant op zoek naar eerlijke, simpele antwoorden op de vraag naar creatieve, verrassende én duurzame nieuwe tapijten', aldus Ludwig Cammaert, ‎Design & Technical Development Director bij Desso. 'Gezien deze collectie een focus heeft op fundamentele archetypes hebben we gekozen voor denim als inspiratie, een vertrekpunt dat veel mogelijkheden biedt.' Jeans is creatief, dynamisch en informeel en biedt de mogelijkheid een bijzondere, eigen look te geven aan een interieur. Jeans bestaat uit zes kleuren blauw, van licht naar donker een vertolking van verschillende soorten jeans. De kleuren zijn perfect te combineren en bieden zo de mogelijkheid verschillende, duidelijke zones aan te brengen in het interieur.

Materiaalgebruik
De collectie Essentials geeft antwoord op het hedendaagse verlangen naar een eerlijke, transparante en meer verantwoorde benadering van materiaalgebruik. De tapijten uit de Essentials-collectie worden standaard geleverd met een EcoBase™-rug, die geüpcycled bewerkt calciumcarbonaat (kalk) van lokale drinkwaterbedrijven bevat. De tapijtrug is voor 100 procent recyclebaar in het eigen productieproces van Desso. De producten in deze collectie hebben een Cradle to Cradle® Zilver-certificering, een garantie dat de producten positief bijdragen aan milieu en volksgezondheid, en zijn gemaakt om te worden gerecycled in een niet-giftige gesloten kringloop. Verder bevat de collectie Essentials ECONYL®-garen; dat is 100 procent geregenereerd nylongaren gemaakt uit hergebruikt afvalmateriaal zoals visnetten en post-consumer tapijtvezels uit Desso’s Refinity®-fabriek.

Meer informatie: www.desso.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Sapa Building System
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
  • Sterk Beton
  • Struyk Verwo Infra
Sluit deze advertentie