Droogmontage uitkragende prefab balkons biedt tijdwinst
Javascript is uitgeschakeld

Droogmontage uitkragende prefab balkons biedt tijdwinst

Geplaatst: 11-01-2022
Droogmontage uitkragende prefab balkons biedt tijdwinst

VBI heeft samen met Schöck Nederland BV, producent van verankeringssystemen inclusief koudebrugonderbreking, een innovatief ophangsysteem ontwikkeld voor het droog en achteraf monteren van prefab balkons en galerijplaten aan prefab appartementenvloeren. Deze nieuwe balkonoplossing biedt aannemers een enorme tijdswinst. Daarnaast worden de balkons schoon opgeleverd, zonder tijdelijke beschermingen tegen eventuele gebouwbeschadigingen.

In principe past dit systeem op alle soorten prefab balkonoplossingen,” Vertelt Arend Jan Spijker, teamleider en projectmanager R&D bij VBI. Spijker legt uit dat de balkonverbindingen een koudebrugonderbreking hebben. “Dit geisoleerde gedeelte, de zogenoemde iso-korf, wordt in een ontwerp vaak vergeten. Het levert echter een belangrijke bijdrage aan het goed kunnen isoleren van een gebouw.”

Afstemming met de aannemer
“De slimme verbinding van Schöck maakt het mogelijk om de balkons aan het eind van de levensfase te demonteren,” licht Frank van Dulkenraad, teamleider Technische Buitendienst bij VBI, toe. Hierdoor draagt het nieuwe systeem bij aan duurzaam en circulair bouwen.”

Flexibel gebouw
Woningcorporatie Woonzorg Nederland bouwt samen met Plegt-Vos het nieuwe verpleeghuis De Hoorn in het Groningse Marum. Op termijn zal deze zorgpartij het complex verlaten en dan veranderen we het gebouw tot huurappartementen, vertelt Jan Arno Roffel, projectleider vastgoed bij Woonzorg Nederland. ” “Nu hangen de balkons er nog niet aan, maar deze kunnen later alsnog aan de gevel worden gemonteerd”.

Snelle installatie
Ontwikkelende aannemer Goossen te Pas Bouw uit Enschede heeft de balkonoplossing van VBI toegepast voor de bouw van een appartementengebouw in Amersfoort. Marko Nijland, projectleider van Goossen te Pas Bouw, vertelt: . “We vinden het een interessante balkonoplossing vanwege de droge montage, waardoor je eenvoudig en snel seriematig kunt monteren. Je hebt ook geen hinder meer van het steigerwerk en de onderstempeling tijdens de ruwbouw.. Erik Rolleman, uitvoerder van Goossen te Pas Bouw, is zeer te spreken over de snelle en eenvoudige montage van de balkons. “Eigenlijk is het een vrij simpel ophangsysteem, waarmee we binnen anderhalve dag 24 balkons aan de gevels kunnen hangen. Dat is ongekend snel”, zegt Rolleman. “Dit systeem heeft ons een zestal weken tijdswinst opgeleverd.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
Sluit deze advertentie