Duco toont zijn passie voor ventilatie tijdens Building Holl
Javascript is uitgeschakeld

Duco toont zijn passie voor ventilatie tijdens Building Holland

Geplaatst: 21-03-2018
Duco toont zijn passie voor ventilatie tijdens Building Holland

Met honderden waren ze, de Nederlandse installateurs die begin februari afzakten naar de stand van Duco tijdens VSK. De ventilatiespecialist had op hét Mekka voor de gehele installatiebranche met twee absolute blikvangers dan ook heel wat aandacht naar zich toegetrokken.

En die drum wil het tevens laten horen tijdens de aankomende editie van Building Holland, want meer dan ooit staat 2018 voor Duco in het teken van de woonconcepten van de toekomst.
Wat ventilatie in een toekomstgerichte woning kan doen, laat Duco graag zien op stand 014 in hal 10. Met meer dan 25 jaar ervaring weet de Belgische fabrikant van ventilatiesystemen voor residentiële en utiliteitsprojecten gezondheid, comfort en energie-efficiëntie met elkaar te verweven. Het resultaat zijn concrete ventilatieoplossingen die verrassen doordat ze één voor één aansluiten bij de wensen van vandaag en morgen. De DucoBox Silent en DucoBox Focus mogen dan wel een vaste waarde zijn binnen het gamma van Duco, het neemt niet weg dat zijn R&D-afdeling de vloot blijft vernieuwen. De DucoBox Energy en DucoBox Eco bewijzen dit met een buitengewone focus op het vlak van installatiegemak, energiezuinigheid en geluidsvermogen.

DucoBox Energy: De stilste WTW-unit van Europa
“Door vier doordachte woonconcepten te tonen, laten wij bezoekers tijdens Building Holland zien dat wij voor ieder nieuwbouw- of renovatieproject een oplossing bieden”, vertelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “Ongeacht of de wens wordt uitgesproken om actief of passief te bouwen. Een absolute blikvanger op de stand wordt de DocuBox Energy; Een nieuwe ontwikkeling van Duco die meteen als de stilste WTW-unit van Europa wordt aangezien. Deze unit maakt onder andere gebruik van een 2-zoneregeling (dag en nacht), zodat een optimaal energetisch rendement wordt bereikt. “Het systeem volgt als het ware de bewegingen van de bewoner in de woning en zal hierdoor automatisch via sensoren bepalen op welk moment er geventileerd dient te worden.”

Bovendien wordt het geluidsvermogen aan de toevoerzijde tot een absoluut minimum beperkt (55 dB bij 325 m³/u). Dat de automatische inregeling van de unit een besparing van 50% op de inregeltijd kan opleveren, is een sterke meerwaarde voor de installatiemarkt.

DucoBox Eco: De slimste ventilatiewarmtepomp van Europa
Een tweede blikvanger op de stand is de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco, die volgens Dejonghe ‘de slimste van Europa’ is. “Deze unit beschikt immers over een gepatenteerde 2-zoneregeling met vraagsturing, met een minimaal geluidsvermogen en een maximale energiezuinigheid als resultaat. De unit heeft overigens een flexibele opbouw. Zo is er de keuze voor koppeling aan een cv-ketel of boilervat, maar ook een combinatie van beide of zelfs een all-electric oplossing is mogelijk. Een A+ Ecodesign-label garandeert een gunstige subsidieregeling.”

De DucoBox Eco en DocuBox Energy zijn specifiek ontwikkeld voor de woningmarkt en sluiten naadloos aan bij de BENG-ambitie (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Benieuwd naar meer? U vindt Duco op stand 014 in hal 10. Klik hier voor gratis beurstoegang!

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • BUVA homecare systemen
Sluit deze advertentie