Archidat Partners - nieuws - dyka-ontvangt-prijs-voor-energie-efficiency-in-de-keten
Javascript is uitgeschakeld

DYKA ontvangt prijs voor energie-efficiency in de keten

Geplaatst: 04-12-2013
DYKA ontvangt prijs voor energie-efficiency in de keten

Tijdens een NRK –bijeenkomst heeft DYKA een prijs ontvangen in de categorie "Meeste energie-efficiency in MJA ketenefficiency". Volgens de jury toont DYKA aan dat ketenbesparing effectief kan zijn voor energie- en milieuprestaties. Door materiaalbesparing en inzet van recyclaat bespaart DYKA veel energie in de keten. Omgerekend is de winst zo groot als de energievraag van een dag voor 365.000 huishoudens.

Voor haar inspanningen om in de keten energie te besparen heeft DYKA van de NRK (Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie) de QisDesign pluim gekregen als prijs voor het best scorende bedrijf binnen de rubber- en kunststofindustrie op dit gebied.

Motivatie
Algemeen directeur van DYKA Gabriel Spruijt is blij met de erkenning van de NRK voor de inspanning die DYKA pleegt. "Deze prijs motiveert ons te blijven werken aan duurzaamheid, zowel in onze eigen organisatie als in de hele keten. Met gezamenlijke inspanning kunnen we installatiebedrijven en aannemers helpen nog meer energiebesparingen te realiseren, bijvoorbeeld door materiaalverlies en faalkosten te beperken".

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Voor DYKA is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Met een energie-efficiencyplan (EEP) stuurt DYKA op het verminderen van energie en grondstoffen waar mogelijk. DYKA verwerkt recyclaat in diverse producten en bespaart daarmee de energie om nieuw PVC (grondstoffen) te produceren. Dit levert een energiebesparing op van 124 terajoule, te vergelijken met de energie die 365.000 huishoudens per dag nodig hebben.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Nelskamp Dakpannen
  • Luxlight
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
Sluit deze advertentie