Een beter milieu begint bij uw dakbaan
Javascript is uitgeschakeld

Een beter milieu begint bij uw dakbaan

Geplaatst: 21-10-2020
Een beter milieu begint bij uw dakbaan

Het milieu helpen door een dakbaan te plaatsen die CO2 opvangt en ook nog eens 100% recyclebaar is? Of op zoek naar een circulaire dakbaan met de laagste impact op het milieu? Dat kan met Derbigum NT dakbanen. We vertellen u graag meer over Derbicolor FR Olivijn en Derbigum NT.

De dakbaan die CO2 opvangt – Derbicolor FR Olivijn
Olivijn is een mineraal soort, bestaande uit magnesium- en ijzersilicaat die de capaciteit heeft om CO2 op te vangen. De Derbicolor FR Olivijn is, net als andere dakbedekking van Derbigum, gemaakt uit de beste kwaliteit bitumen en polymeren en heeft twee gedecentraliseerde wapeningen voor sterkte en duurzaamheid. Deze dakbaan is ideaal voor nieuwbouw of renovatie.

Regen neutraliseert
Deze dakbedekking is afgewerkt met olivijn, een van de meest voorkomende mineralen op aarde. Als het regent zal de CO2 uit de atmosfeer in contact komen met de olivijn op het dak. Er ontstaat eigenlijk een chemische reactie, die de CO2 neutraliseert. Het restproduct van deze reactie is een mengsel van siliciumdioxide (zand) en magnesiumcarbonaat, beide stoffen zijn onschadelijk voor het milieu.

De duurzaamste dakbaan – Derbigum NT
Derbigum NT is ideaal voor duurzame daken, de bitumineuze dakbaan is na de levensduur 100% recyclebaar. De Derbigum NT toplaag bestaat uit 25% Derbitumen, bitumen die gewonnen is uit gerecyclede dakbedekking. De onderlaag bevat 30% Derbitumen. Ook heeft dit product de laagste schaduwkosten van alle waterdichtingsmembranen vandaag de dag en dus de beste score in Milieu Prestatie Gebouw (MPG). Derbigum NT is toegevoegd aan de producten in de Nationale Milieu Database (NMD).

Lange levensduur & certificaten Derbigum NT is naast recyclebaar en duurzaam ook nog eens een dakbaan met een lange levensduur. Daarnaast kent het product diverse certificaten zoals het DUBOkeurcerificaat , een CO2 -reductie certificaat en het Terugnamecertificaat.

No Roof To Waste Derbigum is al vanaf de jaren negentig bezig met het recyclen van dakbedekking. Ons No Roof To Waste concept vat alles op dit gebied samen. Zowel Derbicolor FR Olivijn als Derbigum NT zijn dus 100% recyclebaar en zijn altijd een milieubewuste en circulaire keuze!

Samen naar een beter milieu met Derbigum!

Meer informatie over No Roof To Waste of onze producten?

Bezoek onze website www.norooftowaste.nl of www.derbigum.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • MBS Groep
  • Unilin Insulation
  • Alsecco
  • FOAMGLAS isolatie
  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Renson
Sluit deze advertentie