Archidat Partners - nieuws - eerlijke-praktische-voorlichting-van-knauf-voor-afbouwbedrijven-over-bim-bezint-eer-gij-begint
Javascript is uitgeschakeld

Eerlijke, praktische voorlichting van Knauf voor afbouwbedrijven over BIM: 'bezint eer gij begint'

Geplaatst: 16-06-2015
Eerlijke, praktische voorlichting van Knauf voor afbouwbedrijven over BIM: 'bezint eer gij begint'
Beeld: Knauf

Op dinsdag 9 juni jl. organiseerde Knauf een BIM voorlichtingsbijeenkomst voor afbouwbedrijven. De hoge opkomst in de Knauf Akademie en de levendige discussies toonden maar weer eens aan dat BIM ‘hot topic’ is.

Hoewel het onderwerp leeft in de afbouw, was de conclusie van de bijeenkomst echter niet dat heel afbouwend Nederland morgen ‘moet’ starten met de implementatie van BIM.

Knauf ziet toekomst in BIM en heeft niet voor niets een eigen BIM-specialist in huis die praktische ondersteuning biedt bij de invulling van BIM-projecten. Daarnaast biedt Knauf een BIM-bibliotheek op de Knauf website met alle Knauf systemen voor metalen staanderwanden, inclusief maximale wandhoogtes en prestaties.

BIM biedt voordelen…
De voordelen van BIM werden tijdens de bijeenkomst helder gepresenteerd door sprekers uit de praktijk, Gijs Derks van Hendriks Bouw en Ontwikkeling, Davy Gilesen van Tenback Afbouw en Jorik Post van Knauf. In een BIM-model wordt een gebouw vooraf virtueel gebouwd. Daarbij voegt elke partij met zijn eigen expertise een stuk informatie en dus waarde toe. Dit heeft een positief effect op de doorlooptijd van een project, het reduceren van faalkosten en een verbeterde samenwerking.

… maar BIM is niet magisch
Uit de praktische verhalen bleek echter ook heel eerlijk dat BIM niet zaligmakend is. Er is langzaam een verandering gaande in de bouwwereld die tijd nodig heeft. Door BIM zal het traditionele bouwproces, en de positie die een afbouwer daarin inneemt, niet direct veranderen.

Conclusie
Toch is BIM een handig hulpmiddel. Een goed gemodelleerd project kan een afbouwer veel calculatietijd besparen. De tip voor de aanwezige afbouwbedrijven was dan ook: kijk eerst goed naar je bedrijfsvoering, wie zijn je klanten en hoe wil je jezelf positioneren. Ga niet blind morgen starten met de implementatie van BIM in je bedrijf, maar denk daar goed over na. Ga BIMmen als het relevant is en waarde toevoegt. Investeer niet hals over kop in dure softwarepakketten, maar begin met het investeren in tijd door je te verdiepen in BIM via (gratis) viewers. Afbouwers kunnen bij Knauf terecht voor praktische ondersteuning.

Meer informatie
www.knauf.nl/bim

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Dycore
  • Derbigum duurzame dakbedekking
  • Van de Vin ramen en kozijnen
  • Faay Vianen
  • Fermacell
  • Hakron
  • Halfen
Sluit deze advertentie