Eerste constructieve thermische ontkoppeling met hoge brandk
Javascript is uitgeschakeld

Eerste constructieve thermische ontkoppeling met hoge brandklasse

Geplaatst: 24-03-2022
Eerste constructieve thermische ontkoppeling met hoge brandklasse

Mavotrans introduceert de Thermo Break type TBF; 's werelds eerste constructieve thermische ontkoppeling met een brandklasse A2. Constructieve thermische ontkoppelingen zijn een eenvoudige, efficiënte en constructief verantwoorde oplossing om koudebruggen te voorkomen. Naast de typen TBL en TBK, met elk hun specifieke eigenschappen met betrekking tot belasting en thermische prestaties, biedt de nieuwe TBF variant ongekende prestaties in het geval van brand.

Brandklasse A2
De Thermo Break TBF is onafhankelijk getest en gecertificeerd met brandklasse A2-s1,d0 volgens EN13501-1. De TBF is bestand tegen een hitte van 1.000°C en behoudt zijn contructieve eigenschappen in geval van brand. De maximale druksterkte van de TBF bij 20°C bedraagt 284 N/mm2, bij 550°C bedraagt de maximale druksterkte nog altijd 160 N/mm2 volgens EN ISO 604.

Hoge druksterke bij hoge temperaturen
Het uitzonderlijk hoge niveau van de constructieve prestaties van deze thermische onderbreking bij zeer hoge temperaturen, naast de weerstand tegen vuur en isolatieprestaties, maakt TBF de eerste optie voor ontwerpers en ingenieurs die koudebruggen willen voorkomen in constructies waar hoge eisen worden gesteld aan de brandprestaties. Het TBF materiaal zal niet ontbranden, verbranden, de verbranding ondersteunen, of ontvlambare dampen vrijgeven, wanneer deze wordt blootgesteld aan brand of hitte in een constructieve toepassing.

Thermo Break TBF biedt een uiterst simpele, maar zeer effectieve, brandveilige en constructief verantwoorde oplossing voor het reduceren van warmteverlies en interne condensatie.

Meer informatie: https://mavotrans.nl/producten/thermische-ontkoppeling/thermo-break-tbf.html

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
  • MBS Groep
  • Unilin Insulation
Sluit deze advertentie