Flat Bar schuifscherm met frame van 5 millimeter dik
Javascript is uitgeschakeld

Flat Bar schuifscherm met frame van 5 millimeter dik

Geplaatst: 26-04-2016
Flat Bar schuifscherm met frame van 5 millimeter dik

Hunter Douglas presenteert een nieuw type buitenzonwering: het Flat Bar schuifscherm. Met deze ontwikkeling beantwoordt Hunter Douglas aan de esthetische wensen van de architect. Het aluminium frame van het schuifscherm is vanaf het vooraanzicht nauwelijks zichtbaar dankzij de dikte van 5 millimeter. ‘Ook de schroeven, waarmee de lamellen worden bevestigd, ogen minder opvallend. Deze worden namelijk tegelijk met de lamellen gepoedercoat, waardoor de onderdelen dezelfde kleur krijgen,’ aldus Pieter van Rees, European marketing manager bij Hunter Douglas.

Het Flat Bar schuifsysteem is toegepast in een wooncomplex in Brescia, Italië. De minimalistische stijl van de zonwering sluit aan op het ontwerp van de architect. Een belangrijke voorwaarde was bovendien het garanderen van privacy. Met dit systeem is het namelijk mogelijk het raam volledig af te sluiten, waardoor bewoners op de begane grond en eerste verdieping geen last hebben van voorbijgangers.

Architectonische trend
Het Flat Bar schuifscherm speelt in op de huidige architectonische trend waarbij de constructie zo min mogelijk in het zicht mag zijn. Het verticale frame is slechts 5 millimeter. Ter vergelijking: dit is minstens 50 procent slanker dan vergelijkbare schuifschermen op de Nederlandse markt. Hierdoor is het frame van het vooraanzicht nauwelijks zichtbaar. ‘Dit geldt ook voor de schroeven, waarmee de lamellen worden bevestigd’, weet Pieter van Rees, European marketing manager bij Hunter Douglas. ‘Na assemblage poedercoaten we alle onderdelen in één keer. Het geheel, inclusief de schroeven, krijgen dus dezelfde kleur en uitstraling. De bevestigingsdelen vallen hierdoor dus minder op.’

Kleiner budget
Door deze manier van poedercoating zijn alleen de S- en Z-lamellen geschikt voor de Flat Bar. Bij holle lamellen kan de coating namelijk naar binnen lopen, wat invloed heeft op de kwaliteit. Op verzoek is elke kleur, van standaard RAL-kleuren tot de parelmoer variant, mogelijk. De prestaties van het Flat Bar schuifscherm wat licht- en warmtedoorlaat betreft zijn net zo hoog als die van andere schuifschermen van Hunter Douglas. Van Rees: ‘Dit hangt natuurlijk af van de afstand tussen de lamellen. Met een grotere afstand treedt meer natuurlijk daglicht, maar ook warmte het gebouw binnen. Een voorbeeld: als de lamellen elkaar overlappen, is de reductie van zonnewarmte 90 procent.’ Het Flat Bar schuifscherm is geschikt voor elke toepassing en wordt met name gebruikt in de woningbouw. Dankzij de minimalistische opzet is het Flat Bar schuifsysteem uitermate geschikt voor projecten met een kleiner budget.

Meer informatie: www.hunterdouglas.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VBI
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
Sluit deze advertentie