Archidat Partners - nieuws - geef-brand-en-rook-geen-kans
Javascript is uitgeschakeld

Geef brand en rook geen kans

Geplaatst: 01-03-2018
Geef brand en rook geen kans

Iedereen weet dat er bij branden soms doden vallen. Maar weet u ook dat het merendeel van de slachtoffers (ongeveer 70%) de dupe is van de snelle rookverspreiding en de giftige gassen die vrijkomen? Rook en gassen zijn vooral gevaarlijk doordat ze uiterst giftige ingrediënten kunnen bevatten, het zicht op de vluchtwegen belemmeren en de hitte overdragen.

Met minstens 5.000 branden per dag in Europa, is de brandveiligheid van onze gebouwen een heel belangrijke uitdaging voor onze maatschappij.

Rookmelders, branddetectiesystemen en alarminstallaties zijn belangrijk, maar ze kunnen de snelle verspreiding van vuur niet voorkomen. FOAMGLAS®-isolatie kan dat wel. Het gebruik van niet brandbare isolatiematerialen verbetert de brandveiligheid van een gebouw aanzienlijk. Zij
produceren geen hete giftige dampen en verhinderen de uitbreiding van de brand doorheen de bouwschil. Daardoor krijgen de aanwezigen meer tijd om te vluchten en hebben de brandweerlui meer kans om mensenlevens en het gebouw zelf te redden FOAMGLAS®-isolatie verbetert de brandveiligheid van het gebouw

Al tientallen jaren vervult FOAMGLAS® een voortrekkersrol op het vlak van onbrandbare isolatie binnen de bouwsector . Terwijl andere materialen die aanwezig zijn in het gebouw het vuur sneller helpen verspreiden en bij brand giftige dampen afgeven, heeft FOAMGLAS® de best mogelijke Eurobrandklasse A1 en vormt het bij brand een barrière tegen de vlammen. FOAMGLAS®-isolatieplaten worden als niet-brandbaar geklasseerd in de hoogste (veiligste) van de zeven Euroklassen: A1 (EN 13501-1).

- FOAMGLAS®-isolatieplaten verspreiden bij brand geen rook of giftige gassen.
- FOAMGLAS®-isolatieplaten produceren geen dichte rook die het zicht op de vluchtwegen kan belemmeren.
- FOAMGLAS®-isolatieplaten veroorzaken geen brandende druppels die de personen die in het gebouw aanwezig zijn of proberen te ontvluchten, zouden kunnen verwonden.
- FOAMGLAS®-isolatieplaten dragen bij tot een extra brandveiligheid. Iedere FOAMGLAS®-isolatie van 50 mm zorgt voor 30 minuten supplementaire brandweerstand (REI).
- FOAMGLAS®-isolatieplaten hebben een smeltpunt dat hoger ligt dan 1.000 °C (cf. DIN 4102-17, bij een dikte ≥ 80 mm).

Gebruik niet-brandbare FOAMGLAS®-isolatie
Hitteschild-effect : Wanneer FOAMGLAS®-isolatie aan vlammen wordt blootgesteld, zal het oppervlak beginnen ‘verglazen’, waardoor zich een beschermingslaag, een hitteschild, vormt.

Smeltpunt > 1 000 °C: De smeltpunttest toont aan dat na 90 minuten vlamcontact een groot deel van de isolerende kernmassa overblijft. Dit bevestigt de hoogwaardige bescherming die FOAMGLAS®- isolatie biedt (DIN 4102-17 – dikte > 80 mm).

De volledige Brand & Rook campagne is te bekijken via onderstaande link:
https://nl.foamglas.com/nl-nl/onbrandbare-isolatie

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • UNILIN Insulation
  • Alsecco
  • VMRG
  • FOAMGLAS isolatie
  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Renson
Sluit deze advertentie