Gegarandeerd dé langdurige koudebrugonderbreking voor metsel
Javascript is uitgeschakeld

Gegarandeerd dé langdurige koudebrugonderbreking voor metselwerk

Geplaatst: 18-01-2022
Gegarandeerd dé langdurige koudebrugonderbreking voor metselwerk

Als gevolg van het internationale succes brengt FOAMGLAS vanaf 2022 enkel nog de Perinsul High Load-blokken op de markt. Die zijn 25% sterker dan de S-blokken, en toch zal maar de prijs van de S-blokken worden aangerekend. Een extra argument dus om voor koudebrugonderbreking in dragend metselwerk alleen nog voor FOAMGLAS® Perinsul te kiezen.

Een recent whitepaper van prof. ir.-arch. D.R.W. Martens onderschrijft nogmaals de buitengewone stabiliteit en drukvastheid van cellenglas, en de uitstekende eigenschappen als koudebrugonderbreking in continu dragende metselwerkwanden.

FOAMGLAS® Perinsul-blokken werden speciaal ontwikkeld om in metselwerk een continu doorlopende, thermisch isolerende, waterresistente en drukvaste isolatielaag te realiseren. Dankzij het tussenvoegen van Perinsul-blokken wordt de isolatie niet onderbroken en kunnen koudebruggen in metselwerk perfect worden opgevangen. De Perinsul-details voldoen aan de f-factor en hebben een zeer gunstige ?-waarde voor de berekening van lineaire transmissieverliezen in de EPC.

Perinsul blijft zijn isolatiewaarde behouden
Perinsul-blokken hebben – in tegenstelling tot bijvoorbeeld beton en baksteen – een zeer gunstige isolatiewaarde. Ze geleiden noch warmte noch koude. Bovendien zijn ze niet alleen volledig waterdicht, maar ook volkomen lucht- en waterdampdicht. Hierdoor is wateropname volkomen uitgesloten en blijven Perinsul-blokken – anders dan concurrentiële isolerende blokken – hun thermisch isolerende eigenschappen gegarandeerd behouden. Hun isolerende waarde vermindert niet. Met FOAMGLAS® Perinsul hebben gebouwen geen ongeoorloofde koudebruggen en ook geen ongeoorloofd warmteverlies.

Perinsul voldoet aan Eurocode 6
FOAMGLAS® Perinsul-blokken onderscheiden zich eveneens door hun zeer hoge drukweerstand en hun zeer lange levensduur. Cellenglasisolatie veroudert niet. Het krimpt niet, en na verloop van tijd breekt het ook niet af.

In tegenstelling tot wat wel eens wordt beweerd, kunnen cellenglasblokken bovendien extreme en langdurige belasting aan. En die buitengewone draagkracht blijven ze behouden. Perinsul HL heeft succesvol alle testen doorstaan om te voldoen aan de Eurocode 6. De blokken kunnen structurele belastingen tot drie verdiepingen dragen. De grote drukvastheid van de blokken verzekert een gelijkmatige lastenverdeling in het metselwerk, waardoor verhoogde spanningen of een ongecontroleerde breuk uitgesloten zijn.

De grote drukvastheid van Perinsul HL wordt nog eens ondersteund door een whitepaper van prof. ir.-arch. D.R.W. Martens, Leerstoel Steenconstructies TU/e, Studiebureau Dirk Martens bvba, Zingem (B). Het document is op aanvraag te verkrijgen, zowel digitaal als in print.

Whitepaper downloaden

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
Sluit deze advertentie