Gevelrenovatie winkelcentrum Galecop
Javascript is uitgeschakeld

Gevelrenovatie winkelcentrum Galecop

Geplaatst: 11-03-2021
Gevelrenovatie winkelcentrum Galecop

Onlangs kreeg winkelcentrum Galecop in Nieuwegein een heuse uplift. De gevel werd vervangen en voorzien van minerale steenstrips met een nieuw lijnenspel en patrijspoorten in een gemêleerde zandkleur, om de warme sfeer van een traditionele markthal te creëren. Het winkelcentrum oogde na ruim 20 jaar gedateerd en de gevelbeplating had de tand des tijds niet doorstaan. Deze was daardoor nodig aan vervanging toe en had een grondige renovatie nodig.

Met het aanpakken van de gevel kun je de uitstraling van een gebouw ingrijpend veranderen en als het ware een facelift realiseren. Ook in winkelcentrum Galecop gebeurde dit. Het oorspronkelijke centrum wat nogal zakelijk aandeed, heeft een warme en informele sfeer gekregen.

Aanpassing winkelpui
Door het verwijderen van de gevelbeplating, zowel binnen als buiten, werd het mogelijk de gevelopbouw in het centrum te wijzigen. Het verhogen van de winkelpuien zorgde voor een centrum dat opener en uitnodigender werd. Ook werden er verticale portalen geplaatst waardoor de horizontale belijning werd doorbroken en het centrum een meer klassieke uitstraling heeft gekregen.

Een informele markthal
Om de sfeer te realiseren die doet denken aan een Zuid-Europese markthal is de bestaande gevelbeplating vervangen door minerale steenstrips van Alsecco die van binnen naar buiten lopen. Om de sfeer compleet te maken, zijn er informele zitjes in de passage geplaatst waar buurtbewoners ongedwongen een praatje kunnen maken. Door binnen en buiten met elkaar te verbinden, is gekozen voor een grijze tegelvloer, waardoor het lijkt alsof de bestrating als het ware doorloopt.

Kunstwerkjes steenstrips
In de gevel zijn aan de binnen- en buitenzijde patrijspoorten gecreëerd, gemaakt met op maat geknipte minerale steenstrips. Deze onderbreken de gevel en hebben meteen een functie als luchtventilatie. De minerale steenstrips zijn uitgevoerd in een gemêleerde zandkleur die de warme uitstraling geven aan de passage.

Heeft u een renovatieproject en heeft u interesse in de producten van Alsecco, neem dan contact op met Alsecco.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Sapa by Hydro Building Systems
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
  • Sterk Beton
  • Struyk Verwo Infra
Sluit deze advertentie