Hunter Douglas presenteert vernieuwde QuadroClad® 200
Javascript is uitgeschakeld

Hunter Douglas presenteert vernieuwde QuadroClad® 200

Geplaatst: 26-01-2016
Hunter Douglas presenteert vernieuwde QuadroClad® 200

Hunter Douglas presenteert een vernieuwde versie van gevelbekledingssysteem QuadroClad® 200 (QC200) op vakbeurs GEVEL 2016. Het frame in het paneel is aangepast: het onderprofiel heeft nu dezelfde uitsparingen als de zijprofielen. Dit maakt het gehele paneel tien procent lichter. Bijkomend voordeel is dat de montage eenvoudiger is geworden door de achterconstructie aan te passen. Dit bespaart in arbeidstijd en –kosten.

Hunter Douglas heeft QC200 doorontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de markt naar een meer eenvoudig systeem. In het vorige systeem van QC200 waren het boven- en onderprofiel gelijk aan elkaar. Het onderprofiel heeft nu dezelfde uitsparingen als de zijprofielen. Dit heeft twee voordelen: het systeem is tien procent lichter in gewicht en is eenvoudiger te monteren. Bovendien is het mogelijk om de voegstrip in hetzelfde materiaal als de QC200 panelen te leveren. Door deze voeg optisch te sluiten, lijkt de gevel één geheel zonder onderbrekingen. Daarnaast is het mogelijk om het frame in geadoniseerd zwart aluminium te leveren. Hierdoor lijkt de voeg optisch dicht met behoud van de ventilerende functie. QC200 is nu ook verkrijgbaar in zes verschillende kleuren zink.

Uitstraling
Naast QC200 is eveneens AuraWeave van Hunter Douglas te zien op GEVEL 2016. Met deze projectoplossing lijkt het gebouw optisch gesloten maar in feite is er nog steeds zicht naar buiten. Dit komt door aluminium strips verticaal om de horizontale profielen te weven. Open gebouwen zoals parkeergarages krijgen zo bovendien een elegante uitstraling. Tot slot toont Hunter Douglas op de vakbeurs ook het gevelbekledingssysteem Multiple Panel Façade en Terracotta gevelelementen in samenwerking met NBK.

Meer informatie: www.hunterdouglas.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
Sluit deze advertentie