In het oog springende combinatie van sierpleister en steenst
Javascript is uitgeschakeld

In het oog springende combinatie van sierpleister en steenstrips

Geplaatst: 30-03-2020
In het oog springende combinatie van sierpleister en steenstrips

Almere Poort: een nieuw stadsgedeelte dat een unieke ligging heeft aan zowel het water als het bos. Er zijn verschillende wijken die elk hun eigen sfeer uitstralen. Eén ding hebben ze gemeen: rijd je de wijk binnen, dan word je direct omgeven door opvallende gebouwen. Zo ook de twee appartementencomplexen aan de Olivier van Noorthof en Spanjehof die dankzij hun kleuren direct in het oog springen.

Kleurrijke gevelafwerking
Beide complexen zijn met opvallende kleuren afgewerkt. Het ene pand in bruin, het andere pand in groen. De sierpleister zorgt voor een strak en egaal eindresultaat dat dankzij de hoge kleurstabiliteit zijn kleurrijke uitstraling behoudt. Verder is ook hier de veelgebruikte combinatie met minerale steenstrips van Alsecco toegepast, maar wel op unieke wijze door voor beide producten dezelfde kleur te gebruiken. Een groot voordeel van minerale steenstrips is namelijk dat ze in vrijwel alle kleuren en in vele formaten te producerenzijn. Dat creëert een scala aan mogelijkheden en dit project is daar een prachtig voorbeeld van.

Hoogwaardige gevelisolatie
Wat van buitenaf niet te zien is, is de hoogwaardige buitengevelisolatie van Alsecco die is toegepast. Bij beide complexen is namelijk gekozen voor de isolatieplaat Alsitherm Carbon. Deze EPS-isolatieplaat heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt van 032, wat inhoudt dat de isolatieplaat een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Daardoor genieten bewoners niet alleen van een behaaglijk woonklimaat, maar wordt ook het energieverbruik aanzienlijk gereduceerd. Kortom: twee complexen die hun steentje bijdragen aan een duurzame en fraaie toekomst voor de gemeente Almere.

Op de Alsecco website vindt u meer informatie over het gevelisolatiesysteem en de mogelijkheden van minerale steenstrips. Bekijk hier meer foto’s van dit project.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
Sluit deze advertentie