Archidat Partners - nieuws - julias-eiland-jaren-30-architectuur-in-wateringen
Javascript is uitgeschakeld

Julia’s Eiland, jaren ’30 architectuur in Wateringen

Geplaatst: 24-04-2018
Julia’s Eiland, jaren ’30 architectuur in Wateringen

In het Westlandse Wateringen wordt flink gebouwd. Door de combinatie van een ideale ligging en de gemoedelijke sfeer is er vraag naar verschillende typen woningen. Het DRBG prefab casco vormt de basis voor deze woningen.

Het casco bestaat uit Heembeton wanden en Dycore ribben- en kanaalplaatvloeren. Ook de montage wordt door De RuwBouw Groep verzorgd. Boele & van Eesteren is de aannemer van dit project.

Julia’s Eiland is onderdeel van de nieuwe wijk Juliahof. Het plan kenmerkt zich onder andere door de klassieke architectuur, naar ontwerp van 4D architecten. Wisselende kaprichtingen, opvallende dakoverstekken en rijke detaillering zorgen voor een statige uitstraling. Een ander kernmerk is de aanwezigheid van water. Alle woningen hebben ruime tuinen die (deels) aan het water grenzen.

1e en 2e fase
De 1e fase van Julia’s Eiland bestaat uit 12 twee-onder-een-kapwoningen, 7 herenhuizen en 26 rijwoningen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De woningen worden gebouwd volgens het PlusWonen woningconcept van Volker Wessels. Fase 2 bestaat uit 31 woningen. De realisatie van Julia’s Eiland is eind 2017 van start gegaan.

Betrokken partijen
Aannemer: Boele & van Eesteren
Opdrachtgever: Juliahof VOF (BPD en VolkerWessels Vastgoed)
Architect: 4D architecten
Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs

Meer informatie: https://www.ruwbouw.nl/

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Kubus Informatiesystemen
Sluit deze advertentie