Kamerhoge Verdi-deursets door de ogen van de architect
Javascript is uitgeschakeld

Kamerhoge Verdi-deursets door de ogen van de architect

Geplaatst: 12-10-2021
Kamerhoge Verdi-deursets door de ogen van de architect

Je hoeft er niet lang over na te denken. De meest opvallende eigenschap van de Verdi-deurkozijn-combinaties van Berkvens is de hoogte. Je kunt er niet omheen. De projectmatige kamerhoge deuren hebben iets statigs, iets sjieks. Ze stralen alleen al daardoor kwaliteit uit.

De deur-kozijncombinaties doen iets met de ruimte. Of beter: met de ruimtebeleving. En die is natuurlijk subjectief. Voorbehouden aan de toeschouwer. De een vindt dat de Verdi-deur een volwaardig interieurelement is; de ander ervaart dat Verdi zorgt voor meer ruimtelijkheid. Hoe dan ook, feit is dat het iets doet met de beleving.

Objectieve kwaliteiten
Architect Benedict Kraus legt uit hoe de subjectieve beleving beinvloed wordt door objectieve kwaliteiten van Verdi: “Het is in de eerste plaats een doordacht ontworpen deur-kozijncombinatie met op het ontwerp afgestemd garnituur. Door de hoogte zie je letterlijk het plafond doorlopen van de ene naar de andere ruimte. Daar waar vroeger een bovenlicht dit doorzicht belemmerde, zorgt nu een bovendorpel ervoor dat dit wel kan. Ook de wanden lopen visueel door. Dat zie je ook wel bij deuren met een bovenlicht. Met Verdi zijn de wanden echter op volledige hoogte zichtbaar. Dat is zonder meer een ruimtelijke kwaliteit.”

Wand loopt optisch door
Kraus voegt daar nog iets aan toe: “Het ontwikkelen van een plafondhoge deur is altijd een hartenwens van me geweest. Niet zonder reden. In Nederland wordt de binnendeur, die veelal is voorzien van een bovenlicht, als een onderbreking van de wand gezien. En niet, zoals het in mijn optiek hoort, als een opening in de muur met daarin een plafondhoge deur, zodat je de wand eigenlijk optisch door ziet lopen. Dat is wat de Verdi-deursets doen. Doordat de Verdi-deursets zijn voorzien van een door Berkvens ontwikkelde flexunit, die steltoleranties opvangt, kun je ze in elke binnenruimte toepassen.”

Bekijk de video voor meer Verdi-beleving!

Berkvens

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • BMI Monier
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
  • Köster afdichtingssystemen
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
  • MBS Groep
Sluit deze advertentie