Kingspan Insulation; Kwaliteit geborgd
Javascript is uitgeschakeld

Kingspan Insulation; Kwaliteit geborgd

Geplaatst: 10-12-2014
Kingspan Insulation; Kwaliteit geborgd
Beeld: Kingspan Insulation

Kwaliteit, milieu en veiligheid staan hoog in het vaandel bij Kingspan Insulation. De productielocaties in Tiel en Winterswijk beschikken dan ook beiden over zowel ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu) en OHSAS 18001 (arbo). De vestigingen en processen worden regelmatig door externe partijen gecontroleerd, zodat de algehele kwaliteit in de breedste zin van het woord geborgd blijft.

Kingspan Insulation levert niet alleen kwalitatief hoogwaardig isolatiemateriaal, maar heeft meer te bieden. Zo betekent het feit dat de productiefaciliteiten ISO 14001 gecertificeerd zijn, dat het voor de bouw makkelijker wordt om hogere scores te behalen binnen de BREEAM en LEED certificering. In beide methodes om gebouwen te beoordelen op hun duurzaamheid, worden punten toegekend aan materialen waarvan kan worden aangetoond dat ze een duurzame oorsprong hebben. Een manier om als fabrikant die duurzame oorsprong aan te tonen, is door ISO 14001 certificering te behalen op haar productie en processen, dit is precies wat Kingspan Insulation doet.

ISO 9001
De ISO 9001 norm stelt eisen aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. Een belangrijke factor hierbij is de klanttevredenheid, waarbij moet worden voldaan aan de eisen en wensen van de klanten en aan de wettelijke eisen die van toepassing zijn op het product. Het behalen van het certificaat toont aan dat Kingspan Insulation voldoet aan de eisen van deze standaard.

ISO 14001
ISO 14001 is een standaard op het gebied van milieumanagement en is ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Met behulp van een milieuzorgsysteem volgens de ISO 14001 norm kunnen milieurisico's worden beheerst en verminderd. De milieurisico analyse is het belangrijkste onderdeel van deze norm. Met het behalen van het certificaat toont Kingspan Insulation aan te beschikken over een milieuplan en de milieurisico's te beheersen.

OHSAS 18001
De OHSAS 18001 is een internationale norm voor veiligheidsmanagement, die de vereisten weergeeft die aanwezig moeten zijn in een goed veiligheidsmanagementsysteem. De opzet is gelijk aan ISO 9001 en ISO 18001. Het certificaat geeft aan dat Kingspan Insulation de arbeidsrisico's effectief beheerst en het systeem stelt Kingspan in staat om continu te verbeteren.

Over Kingspan Insulation
Kingspan Insulation produceert en verkoopt Resol en PIR hardschuim isolatieplaten voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen. Deze vinden afname in heel Europa onder de merknamen Kooltherm®, Therma™, iSoEasy™ en Selthaan®. Ook levert Kingspan OPTIM-R™ vacuüm isolatie, met een buitengewoon hoge isolerende werking bij extreem dunne isolatiedikte, met een ?D-waarde van 0,007 W/m•K. Door te kiezen voor isolatiemateriaal van Kingspan Insulation is de hele bouwkolom verzekerd van duurzame, brandveilige en hoogwaardige isolatie. Kingspan Insulation is onderdeel van de Kingspan Group plc, die haar basis heeft in Ierland.

Meer informatie
www.kingspaninsulation.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Halfen
  • Carlisle Construction Materials
  • Kawneer
  • Heembeton
  • Therminon
  • Wilms
  • Naxis Energy
Sluit deze advertentie