Kingspan Unidek introduceert nieuw assortiment dakelementen
Javascript is uitgeschakeld

Kingspan Unidek introduceert nieuw assortiment dakelementen

Geplaatst: 23-11-2021
Kingspan Unidek introduceert nieuw assortiment dakelementen

Voor onze toekomstige generaties moet de wereld verduurzamen. De bouw moet verduurzamen. Maar hoe kunnen we dit uitvoerbaar maken en op een makkelijke manier doen? Kingspan Unidek wil voorop blijven lopen door stappen te zetten. Dit doen ze vanuit hun wereldwijde duurzaamheidsstrategie Planet Passionate.

Vanuit deze strategie zijn doelstellingen bepaald op het gebied van energie-, water,- en koolstofreductie, bevordering van circulariteit en ocean clean up-projecten.

Niet kijken naar Bouwbesluit
De eerste grote stap die Kingspan Unidek zet is de introductie van een completer en duurzamer assortiment. Hierbij is niet gekeken naar minimale eisen uit het Bouwbesluit, maar men wil daarin een nieuwe standaard zetten. Een standaard die gericht is op de behoeftes uit de markt. De nieuwe producten zijn daarom ontwikkeld vanuit actuele thema’s zoals: toekomstbestendig renoveren, comfort en duurzaamheid & circulariteit.

4 nieuwe producten
Op het gebied van toekomstbestendig renoveren is Unidek Reno Dek Plus een nieuwe toevoeging. Dit dakelement is dé renovatieoplossing op doorgebogen en niet-volledig dragend dakbeschot. Omdat het zelfdragend te monteren is, wordt het dakoppervlak weer mooi strak.
Vanuit het thema comfort presenteert Kingspan Unidek: Unidek Aero Light. Dit dakelement kan worden ingezet bij vrijstaande of geschakelde woningen en wordt met name toegepast bij renovatieprojecten. Bij dit product is optimaal gebruik gemaakt van grondstoffen zonder daarbij concessies te doen op het gebied van verwerkings-, thermisch en geluidscomfort.

Als laatste introduceert Kingspan Unidek 2 producten vanuit duurzaamheid & circulariteit: Unidek Aero Bio en Unidek Aero Light RE. Unidek Aero Bio betekent een bewuste keuze voor duurzaam isolatiemateriaal met een zeer gunstige LCA-score. Hiermee levert u concreet een bijdrage aan CO2-reductie. Unidek Aero Light RE is hét circulaire dakelement voor renovatieprojecten. Het heeft als hoofdbestanddeel gerecycled EPS, waardoor minder fossiele grondstoffen hoeven te worden gebruikt.

Bekijk het nieuwe assortiment op www.unidekdakelementen.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Carlisle Construction Materials
  • Kawneer
  • Heembeton
  • Therminon
  • Wilms
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
Sluit deze advertentie