Kogelkopankers: veilige en gecertificeerde hijsmethode
Javascript is uitgeschakeld

Kogelkopankers: veilige en gecertificeerde hijsmethode

Geplaatst: 29-03-2022
Kogelkopankers: veilige en gecertificeerde hijsmethode

Hijsen door middel van kogelkopankers is de nieuwste hijsmethode van VBI voor grondgebonden woningen. VBI ontwikkelde deze oplossing samen met Hilti, producent van gereedschappen. Met deze methode gaat het hijsen niet alleen sneller en efficiënter. Ook is het een uiterst veilige werkwijze, zo bewijst de recente certificering van Aboma.

“Deze certificering maakt aan gebruikers duidelijk dat de kogelkopankers van VBI niet alleen goed toepasbaar zijn, maar ook voldoende sterk en veilig,” aldus Erik van de Langenberg, coördinator Materieel van Aboma.

Moeiteloos een certificaat
Aboma is een bekende speler binnen de bouwwereld. “Wanneer wij een product hebben gecertificeerd, is dit voor de bouwwereld het teken dat het goed zit,” aldus Van de Langenberg. Over het certificeringsproces van de kogelkopankers zegt hij: “Aboma heeft gekeken of de hijsmethode voldoet aan de machinerichtlijn en aan de regels die gelden voor hijsmiddelen. Wij hebben het technische dossier inhoudelijk gecontroleerd en gekeken of alles voldoet aan de richtlijn. Daarnaast hebben we een extra belastingproef gedaan en is deze methode destructief getest. Daarbij kijk je bij welke belasting er schade optreedt. De kogelkopankers deden het hier beter dan voorzien en voorgeschreven. We hadden er absoluut geen moeite mee om voor deze oplossing een certificaat af te geven.”

Aanbevolen door afdeling veiligheidsadvies
Door deze positieve uitkomst gaat Aboma de inzet van deze hijsmethode adviseren. “Onze afdeling voor veiligheidsadvies gaat het gebruik van deze oplossing zeker aanbevelen. Het werken met de kogelkopankers is een kwestie van de plaat aanpikken. Dit is minder omslachtig en risicovol dan andere hijsmethodes.”

Kogelkopankers versus hijsklem en -sleutels
Andere hijsmethodes zijn bijvoorbeeld de hijsklem en hijssleutels. Frans van der Heijden, van Hilti zegt hierover: “Het nadeel van hijssleutels is dat er gaten moeten worden gemaakt door de vloeren heen. Deze moeten naderhand weer worden dichtgezet.” Het wisselen tussen hijsmethodes, en het achteraf dichtzetten van een sparing, zijn verstoringen binnen een industrieel bouwproces. Ronald Klein-Holte, van VBI: “Om die reden ontstond vanuit de markt de vraag naar een alternatieve hijsmethode om veilig, makkelijk en tijdbesparend te hijsen. De toepassing van kogelkopankers is het eigentijdse antwoord.”

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • BUVA homecare systemen
Sluit deze advertentie