Kostenefficiënter bouwen? Bouw met kalkzandsteen!
Javascript is uitgeschakeld

Kostenefficiënter bouwen? Bouw met kalkzandsteen!

Geplaatst: 16-06-2022
Kostenefficiënter bouwen? Bouw met kalkzandsteen!

Wist je dat de producten van Calduran kalkzandsteen al meer dan 100 jaar worden toegepast in de bouwwereld? Dat meer dan de helft van de woningen in kalkzandsteen wordt gebouwd? En dat in een wereld waar we steeds meer praten over ‘we moeten kiezen voor prefabricage’.

Ten onrechte wordt kalkzandsteen vaak geassocieerd met een traditioneel bouwsysteem. Het klopt dat het product in de basis al sinds 1900 bestaat, maar het is inmiddels sterk doorontwikkeld tot een volwaardig lego-bouwsysteem, is duurzaam en ook nog eens kostenefficiënter.

Duurzaamheid
Is het van belang dat het gebouw wordt voorzien van een groen keurmerk? Uit een onderzoek van het onderzoekbureau NIBE, blijkt dat kalkzandsteen het meest duurzame wandsysteem is. Daarom zijn onze kalkzandsteenproducten voorzien van het DUBOkeur. Dit betekent dat wij in de toepassing van dragende en niet-dragende wanden voldoen aan de door NIBE gestelde eisen voor het voeren van het DUBOkeurmerk.

Terwijl kalkzandsteen van zichzelf al een heel natuurlijk en duurzaam product is, blijven we het product doorontwikkelen. Ook op het gebied van circulariteit maken we stappen. Sinds begin 2021 bouwen we projecten met circulaire kalkzandsteen, genaamd Caldubo Elementen.

Kostenefficiënt
Duurzaam bouwen is leuk, maar hoe maak je het ook kostenefficiënt voor de opdrachtgever? Op initiatief van het VNK zijn de kosten en milieuprestaties van bouwen in kalkzandsteen met andere bouwsystemen vergeleken. Uit het onderzoek komt naar voren dat de toepassing van kalkzandsteen voor het bouwen van woningen de meest economische en meest duurzame keuze is. Gemiddeld bespaar je €5000 euro per woning.

Calduran

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Alsecco
  • Recticel Insulation
  • Sapa by Hydro Building Systems
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
Sluit deze advertentie