Köster G4 Injectie Gel: Maak Uw Kelder Waterdicht vanaf de B
Javascript is uitgeschakeld

Köster G4 Injectie Gel: Maak Uw Kelder Waterdicht vanaf de Binnenzijde

Geplaatst: 01-09-2017
Köster G4 Injectie Gel: Maak Uw Kelder Waterdicht vanaf de Binnenzijde

De buitenkant van de kelder waterdicht afdichten vanuit de binnenzijde van het gebouw? Bij lekkages is het niet altijd mogelijk de buitenmuren uit te graven. Wanneer er bijvoorbeeld een mooie tuin aanwezig is of als er een drukke verkeersstroom langs het pand loopt.

In dit geval zou je eerst denken aan een binnenzijde (negatieve zijde) kelder afdichting, maar in vele gevallen, blijkt dit zowel in nieuwbouw als renovatie en restauratie niet altijd afdoende te zijn.

Köster Afdichtingssystemen B.V. uit Harderwijk, marktleider in de vochtwering, heeft hiervoor een nieuwe methodiek ontwikkeld: een scherminjectie met Köster Injectie Gel G4. Deze speciale polyurethaanhars wordt geïnjecteerd door de kelderwand heen van binnen naar buiten. De hars reageert met water en bindt het water. Dit resulteert in een waterdichte, elastische vaste stof. De injectie wordt uitgevoerd met een speciale 3-componenten pomp, de Köster Acryl Gel Pomp. Het materiaal wordt verpompt via gepatenteerde Köster Injectie Lansen. Het injectiemateriaal wordt verspreid op de buitenmuur en in korte tijd reageert het uit tot een waterdichte laag.

Een alternatieve methode is het injecteren KÖSTER Injectie Gel G4 in het bouwmuur zelf, lees een gemetselde constructie. Deze zogenaamde "area injection" is mogelijk in poreuze of holle bouwmaterialen. In dit geval reageert Koster Injectie Gel G4 ook met het aanwezige water tot een waterdichte, elastische vaste stof.
Köster Acrylaatgel is op waterbasis met dezelfde viscositeit als water. Vormt een elastisch waterdicht scherm en bind tijdens het uitharden met water. Köster G4 Gel is bedoeld voor probleemlekkages waar de bereikbaarheid van de kelder een probleem is.

Voor meer informatie kunt u naar de website van Köster Afdichtingssystemen gaan www.koster-afdichtingssystemen.nl of een G4 Gel brochure aanvragen op info@koster-afdichtingssystemen.nl.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Unilin Insulation
  • Alsecco
  • FOAMGLAS isolatie
  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
Sluit deze advertentie