Libra Energy sluit samenwerkingsverband met Eternal Sun
Javascript is uitgeschakeld

Libra Energy sluit samenwerkingsverband met Eternal Sun

Geplaatst: 11-11-2013
Libra Energy sluit samenwerkingsverband met Eternal Sun

Eternal Sun is een hightech bedrijf gevestigd in Delft. Eternal Sun is opgericht als een spin-off vanuit een onderzoeksproject van de TU Delft. Zij zijn gespecialiseerd in PV simulatie technologie. Hun solar simulatie systemen zijn absoluut uniek, zij leveren AAA-klasse steady state illuminatie tot iedere waarde. Zij maken gebruik van hypermoderne technologie en kunnen uiterst precies en zeer gedetailleerd iedere soort paneel van iedere fabrikant testen.

Dit is een zeer belangrijke aanvulling op de standaard kwaliteitsborging van Libra Energy. Met grote regelmaat bezoeken en controleren wij de productie locaties van onze leveranciers. Kwaliteitsstandaarden en kwaliteitsborgingsystemen zijn uiterst belangrijk voor de verkoop, installatie en aanschaf van zonne-energiesystemen. Uiteindelijk bedraagt de geschatte levensduur van een installatie aanzienlijk meer dan 25 jaar en wordt de energieproductie van zonnepanelen voor geruime tijd door de fabrikant gegarandeerd. Veelal tot ruim 80% van het oorspronkelijke nominale vermogen van de panelen.

Aan de buitenkant zijn alle modules nagenoeg gelijk. Uiteraard zijn er verschillen, maar visueel is niet vast te stellen hoe een zonnepaneel in de praktijk zal functioneren. Wij hebben nu besloten dat wij met grote regelmaat een representatieve steekproef nemen uit de containers welke wij van onze leveranciers ontvangen. Wij selecteren de producten welke wij voeren altijd uiterst nauwkeurig. Voor zover wij zaken in eigen huis kunnen testen doen wij dat.


Voor zonnepanelen zorgen we ervoor dat panelen aan alle benodigde normen voldoen, VDE, MCS, ammoniakbestendig, beschermd tegen zilte lucht, wind- en sneeuwlast, etc. Verder controleren wij de arbeidsomstandigheden bij fabrikanten en toeleveranciers zo zorgvuldig mogelijk, maar wij willen er nu ook voor zorgen dat wij zoveel waar kunnen maken dat 'what you see is what you get'. Vandaar de samenwerking met een gerenommeerd testinstituut dat als onafhankelijke partij, de testgegevens (veelal de flash gegevens), zoals gemeten en aangeleverd door de fabrikant controleert.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
Sluit deze advertentie