Luchtdicht bouwen met Mavotex® 420 schuimband
Javascript is uitgeschakeld

Luchtdicht bouwen met Mavotex® 420 schuimband

Geplaatst: 03-09-2018
Luchtdicht bouwen met Mavotex® 420 schuimband

In het hedendaagse bouwen hebben we te maken met steeds uitdagendere prestaties op het gebied van luchtdicht bouwen. Het realiseren van een luchtdicht gebouw blijkt in de praktijk lastiger dan in theorie. De behoefte aan eenvoudig te verwerken luchtdichte afdichtingsmiddelen is groot. Daarom introduceert Plaka Nederland een nieuw type schuimband, de Mavotex® 420.

Mavotex® 420 compressieband is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste luchtdichtheidseisen. Dit geslotencellig PVC-schuimband is enkelzijdig voorzien van een hoogwaardige acrylaatlijmlaag en heeft uitstekende luchtdichte eigenschappen. Door de eenvoudige indrukbaarheid is het product uitermate geschikt om ook de lichtere bouwdelen luchtdicht te monteren. Daarnaast is het makkelijk en snel verwerkbaar, wat een besparing in de arbeidskosten oplevert.

Bij slechts 30% samendrukking is het band volledig waterdicht en wordt een luchtdichtheid van 1.000 tot 2.000 Pascal bereikt, waardoor het band geschikt is voor toepassing bij luchtdichtheidsklasse 3 (uitstekend). Daarnaast biedt het band bescherming tegen tocht, stof, warmteverlies en geluiden is het band bestand tegen weersinvloeden, UV-stralen en veroudering. Mavotex® 420 is geschikt voor prefabricatie, oneffenheden worden opgevuld en is goed te verwerken op kalkzandsteen en betonnen ondergronden. Het band vindt zijn toepassing in het afdichten van kieren en naden bij (stel)kozijnen, prefab elementen, bekistingen en tussen profielen. Het band is grijs van kleur, wordt geleverd in handige rollen en is beschikbaar in diverse afmetingen.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Carlisle Construction Materials
  • Kawneer
  • Heembeton
  • Therminon
  • Wilms
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
Sluit deze advertentie