MorgenWonen start pilot met FAAY
Javascript is uitgeschakeld

MorgenWonen start pilot met FAAY

Geplaatst: 04-10-2018
MorgenWonen start pilot met FAAY

De bouwtijd van een woning terugbrengen tot één dag? Dat kan met het nieuwe concept MorgenWonen van VolkerWessels. MorgenWonen is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen en FAAY wanden zijn hierin een onderdeel.

Faay is bekend van de scheidingswanden. Maar Faay is meer dan alleen een scheidingswand. Dat ondervond ook MorgenWonen. Dat FAAY wanden beschikken over uitstekende brandwerende en geluidsisolerende waarden én dat ze schroefvast zijn, dát was wel bekend. Maar verrast waren ze wel over het meedenkend vermogen van Faay en de toegevoegde waarde die Faay kon bieden. Er is in dit project heel goed geluisterd naar de wensen van de opdrachtgever en uiteindelijk is er een uitstekende oplossing geboden.

Prefab is de juiste keuze
Gezocht werd naar een scheidingswand die de visie van MorgenWonen nastreeft. Assembleren met hoogwaardige prefab bouwdelen in een supersnelle bouwtijd. Gezocht werd ook naar een wand die hoogte kon halen en op meerdere vlakken kan ‘ontzorgen’.

Gekozen werd uiteindelijk voor de VP70. Deze slanke scheidingswand bestaat uit een massieve kern van vlasscheven met aan weerszijden een gipskartonplaat. De VP70 heeft een hoge schroefvastheid over het gehele oppervlak; 100 kg per spaanplaatschroef, 120 kg per houtdraadbout, zonder pluggen.

Faay tussenwand afgeschuind

´Ontzorg´extra´s
Tot nu toe zijn alleen de zolderoverlopen uitgevoerd met Faay-wanden. Hoogte was in dit project dan ook een punt van aandacht. De Faay wand die gebruikt is heeft een hogere stijfheid en is daardoor zeer geschikt voor de hoge ruimte op de zolderoverloop. In het voortraject zijn diverse ‘ontzorg’ extra’s besproken met betrekking tot aansluitingen, aanbrengen van elektradozen en het op maat aanleveren en labelen van de wanden. Momenteel wordt gekeken en getest of de FAAY-wand ook aan de juiste geluidstechnische aspecten voldoet zodat deze wand in de toekomst ook als scheidingswand voor de zolder/slaapkamer gebruikt kan worden.

Logistieke efficiency
In het voortraject zo veel mogelijk werk uit handen nemen, zodat er op bouw, tijdens de montage snel doorgewerkt kan worden. Dat is een van de dingen waar Faay goed in is. De wanden werden door Faay op maat, met de juiste schuinte inclusief de benodigde ingebouwde elektradozen aangeleverd. Zo hoefde er tijdens de montage niet meer gezaagd of gefreesd te worden. Dit alles zorgde voor een reducering van de arbeidstijd en vermindering van afval op de bouwplaats.

Snelle montage
Alle wanden in dit project zijn per zolderverdieping, op maat gezaagd en op volgorde van bouwen en gelabeld aangeleverd. Het begin was even wennen voor het vaste montageteam van MorgenWonen, nieuw product, andere detailleringen. “Wat als heel prettig werd ervaren was dat er de eerste week iemand van Faay ter begeleiding meeliep en hielp tijdens de montage. Zo verliep het monteren al snel soepel en met routine.” aldus Maarten Jansen – BIM Coördinator MorgenWonen.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Fakro Nederland
  • JORDAHL
  • Fermacell
  • Hakron
  • Halfen
  • Carlisle Construction Materials
  • Kawneer
Sluit deze advertentie