Archidat Partners - nieuws - naaldhakken-geen-probleem-bij-award-winning-rooster
Javascript is uitgeschakeld

Naaldhakken geen probleem bij ‘award winning’ rooster

Geplaatst: 29-05-2015
Naaldhakken geen probleem bij ‘award winning’ rooster
Beeld: ACO

Afwateringsspecialist ACO heeft de internatonaal gerenommeerde iF Design award en Red Dot Design award in ontvangst mogen nemen voor een van haar nieuwste roostergoten. Het gaat om het antislip langsstaafprofielrooster uit de Multiline serie.

Hoge hakken geen probleem
Een aantal specifieke eigenschappen doet het nieuwe rooster extra opvallen binnen het totale ACO Multiline roostergoten assortiment. Zo heeft dit type rooster brede staven in de lengte wat zorgt voor een mooie lengtewerking en zeer strak design. De geringe afstand van 8mm tussen de staven maakt dat hoge hakken niet vast komen te zitten in het rooster. Het is verkrijgbaar in RVS en Aco antislip langsstaafprofielroosterverzinkt staal en voorzien van een onopvallend Drainlock® klemsysteem waarmee het in de goot wordt bevestigd. Dit zorgt, samen met de antislipstructuur, voor optimale veiligheid.

Wilfred Fontein, productmanager van ACO: 'We zijn ontzettend blij met deze erkenning. Zowel de iF award als de RedDot award zijn belangrijke en internationaal erkende kwaliteitskeurmerken voor ons Multiline langsstaafprofielrooster. Het toont aan dat we niet alleen innovatief zijn op het gebied van productontwikkeling maar ook, en vooral, het design van onze producten hoog in het vaandel hebben staan.'

Internationale erkenning met iF award
Al meer dan 60 jaar staat de iF award symbool voor uitmuntende prestaties op het gebied van ontwerp en design en bekleedt zij een toppositie in het internationale prijzenspectrum. De award wordt toegekend aan het totaalconcept van een product en zijn vormgeving. Een internationale jury, afkomstig uit meer dan 20 landen, beoordeelde bijna 5.000 inzendingen uit 53 landen.

Het antislip langsstaafprofielrooster werd ingezonden in de discipline ‘Product design’ in de categorie ‘Bouwtechniek’. Het rooster is te bekijken tussen 8 oktober 2015 en 7 februari 2016 tijdens een speciale show in de iF design expo in Hamburg. Dit is een permanente tentoonstelling in HafenCity, een van de nieuwe architectonische hoogtepunten in Noord-Europa.

Red Dot Design award symbool voor hoge ontwerpkwaliteit
Wereldwijd en in verschillende bedrijfstakken wordt de Red Dot award gezien als onderscheiding voor hoge ontwerpkwaliteit. De internationale Red Dot jury reikt het gewilde keurmerk alleen uit aan producten die zich duidelijk onderscheiden van vergelijkbare inzendingen vanwege hun uitstekende design.

Voor de Red Dot Design award beoordeelden internationale experts alle 4928 inzendingen uit 56 landen. Alleen de ontwerpen die de jury overtuigden door hun kwaliteit en innovatieve kracht kregen een award. Het ACO Multiline langsstaafprofielrooster slaagde hier glansrijk in.

De winnende producten worden vier weken lang vertoond In het Red Dot Design museum in Essen tijdens de bijzondere tentoonstelling 'Design on Stage'. Hierna zullen zij onderdeel uitmaken van de permanente tentoonstelling van het museum.

Meer informatie
www.aco.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
  • Tarkett
  • Techcomlight
Sluit deze advertentie