Archidat Partners - nieuws - nieuw-bouwconcept-bewijst-toegevoegde-waarde-voor-basisschool
Javascript is uitgeschakeld

Nieuw bouwconcept bewijst toegevoegde waarde voor basisschool

Geplaatst: 11-03-2019
Nieuw bouwconcept bewijst toegevoegde waarde voor basisschool

De Groot Vroomshoop staat waar de markt haar nodig heeft. Zo heeft De Groot Vroomshoop recentelijk samen met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam een unieke huisvestingsoplossing ontwikkeld waar ze trots op zijn: een prachtig schoolgebouw dat is opgebouwd uit duurzame, permanente én verplaatsbare modules van hout.

De school, die begin februari in Amsterdam-Noord haar deuren opende, vormt het bewijs dat De Groot Vroomshoop al ruim 90 jaar specialist is in toekomstgerichte houten huisvestingsoplossingen.

Dit nieuwe bouwconcept is ons antwoord op de vraag die basisschool Klein Amsterdam aan De Groot Vroomshoop voorlegde. De locatie die in februari werd betrokken, is namelijk slechts een tijdelijke vestigingsplaats. Omdat de definitieve kavel pas over een paar jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden. Daarom ontwikkelde De Groot Vroomshoop in samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam duurzame, verplaatsbare houten modules van permanente kwaliteit.

Duurzame en toekomstgerichte huisvestingsoplossingen
Deze houten modules zijn niet alleen 100% circulair geproduceerd, ze zijn ook van permanente kwaliteit, flexibel inzetbaar, eenvoudig te (ver)plaatsen, met elkaar te combineren en uit te breiden. Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig inspelen op groei, krimp of een andere huisvestingsbestemming. Na de gebruiksperiode kan het hout worden hergebruikt voor andere doeleinden. Dit sluit perfect aan op het streven naar duurzame en toekomstgerichte huisvestingsoplossingen.

Basisschool Klein Amsterdam

Focus op details van productie tot oplevering
Bij de realisatie van het schoolgebouw voor basisschool Klein Amsterdam werd op elk detail gelet. Op logistiek gebied pasten De Groot Vroomshoop bij de productie, het transport en de montage van de houten modules de meest efficiënte volgorde toe in het proces. Hierdoor werden onnodige reisbewegingen, oponthoud door files en dus vertraging op de bouwplaats voorkomen. Ook hebben werd een uniek bouwconcept ingezet als leermiddel. We ontwikkelden een maquette van de school die leerlingen zelf in elkaar mochten zetten. Zo konden ze ervaren hoe eenvoudig het eigenlijk is om dit houten schoolgebouw te maken én dat het gebouw dus ook makkelijk kan worden verplaatst.

Oplossing voor huisvestingsvraagstukken
Met dit nieuwe bouwconcept werd bewezen dat architectuur, verplaatsbaarheid en een permanente kwaliteit prima samengaan. De houten modules vormen dan ook een unieke oplossing voor menig huisvestingsvraagstuk in het onderwijs, maar ook in de zorg en het bedrijfsleven.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • BubbleDeck International LWC
  • Burgerhout
  • Schöck Nederland
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Luxlight
Sluit deze advertentie