Nieuw PCI-assortiment voor afdichten en lijmen
Javascript is uitgeschakeld

Nieuw PCI-assortiment voor afdichten en lijmen

Geplaatst: 02-06-2021
Nieuw PCI-assortiment voor afdichten en lijmen

PCI Augsburg GmbH presenteerde op BAU Online 2021 een volkomen nieuw productassortiment. Of het nu gaat om uitbouw, renovatie en herinrichting, montage- of reparatiewerkzaamheden: met de 1-component hybride afdichtmiddelen en lijmen op SMP-basis (Silan Modified Polymers) is verlijming en afdichting van nagenoeg alle materialen snel en eenvoudig – zowel binnen als buiten. Alle producten uit het assortiment “Afdichten en lijmen” van PCI bieden grote hechtkracht, zijn overschilderbaar en vrij van isocyanaat en siliconen.

Elk van de vier nieuwe afdichtmiddelen en lijmen van PCI heeft zijn eigen voordelen, samen dekken ze alle toepassingsgebieden af, bijv. afdichtingen en verlijming in de hout- en metaalbouw, in de meubelbouw, afdeklijsten en plinten, spiegels, vensterbanken of bouwplaten, aansluitvoegen bij vensters/deuren, vloer/wand of op het dak.

PCI Uniferm® is een universeel te gebruiken hybride-lijm voor het verlijmen en afdichten van bijna alle materialen en ondergronden in de bouw en civiele techniek. Tot de toepassingsmogelijkheden behoren bijvoorbeeld aluminium, vezelcement, gres, glas, hout, keramiek, kunststof, metaal, PVC of spiegels. PCI Uniferm® scoort vooral met grote hechtkracht, uitermate hoge sterkte en eenvoudige verwerking.

Dankzij een breed hechtspectrum en de bestendigheid tegen water en chemicaliën is PCI Elastoferm® geschikt voor het verlijmen en afdichten van aansluitvoegen. De siliconenvrije lijm is speciaal ontwikkeld voor elastische voegen op absorberende en niet-absorberende ondergronden; de elasticiteit van de voegen blijft ook na de verwerking behouden. Het product is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren (wit, cementgrijs, betongrijs).

PCI Rapidferm® is speciaal ontwikkeld voor de snelle verlijming van diverse materialen – snel uithardend, met sterke aanvangshechting en hoge eindsterkte. Tot de toepassingsgebieden van de hybride-lijm behoren bijv. beton, hout, keramiek, klinkers, kunststof of metaal. De bijzondere kracht van PCI Rapidferm® is de verlijming van zware lasten.

Voor het verlijmen en afdichten van doorzichtige materialen is de transparante hybride-lijm PCI Glasferm® ontwikkeld. Het product blijft ook na uitharding permanent elastisch en is ongevoelig voor schimmels, zodat het uitstekend geschikt is voor toepassingen in badkamers en andere vochtige ruimten. Dankzij zijn glasheldere kleur is PCI Glasferm® de perfecte oplossing voor optisch zichtbare toepassingen.

“Met het PCI-assortiment “Afdichten en lijmen” bieden wij een nieuw en compleet portfolio van afdichtmiddelen en lijmen op SMP-basis dat aan alle wensen voldoet. Eenvoudig te verwerken, snel drogend en met een grote hechtkracht – het verlijmen en afdichten van nagenoeg alle materialen is nu snel en eenvoudig mogelijk. Het omslachtig boren en schroeven is niet meer nodig,” aldus Thorsten Leppler, PCI-productmanager Tegel- en natuursteentechniek.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • UNILIN Insulation
  • Alsecco
  • VMRG
  • FOAMGLAS isolatie
  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Renson
Sluit deze advertentie