Nieuw: Spouwplaat voor oneffen muren
Javascript is uitgeschakeld

Nieuw: Spouwplaat voor oneffen muren

Geplaatst: 30-11-2017
Nieuw: Spouwplaat voor oneffen muren

Een dunne, betaalbare isolatieplaat met een hoge isolatiewaarde die als product ook nog eens heel eenvoudig te verwerken is. De nieuwe Kingspan Kooltherm K108 Plus Spouwplaat is het beste van twee werelden. Deze plaat is de opvolger van de Kingspan Kooltherm K8 Plus Spouwplaat en heeft een nóg betere lambdawaarde (λ 0,018 W/m·K) en bevat bovendien andere minerale wol met een hogere milieuprestatie.

De Kingspan Kooltherm K108 Plus Spouwplaat is een unieke hoogwaardige resol hardschuim isolatieplaat, met aan een zijde minerale wol van 20 mm, voor de spouwmuurconstructie. De isolatieplaat is voorzien van een sponning, waardoor de platen onderling optimaal aansluiten. Dankzij de laagste lambdawaarde, voor een hardschuim product, van λ 0,018 W/m·K levert hij de allerbeste isolatieprestatie en bouw je slanke constructies. Bovendien zorgt de minerale wol voor een perfecte aansluiting op de binnenconstructie.

Voor nieuwbouw en renovatieprojecten
De Kingspan Kooltherm K108 Plus Spouwplaat kunt u door de hoge isolatiewaarde én door de aanwezigheid van een zijde minerale wol uitstekend toepassen in zowel nieuwbouw als bij renovatieprojecten. De hoge thermische prestaties van de Kingspan Kooltherm K108 Plus Spouwplaat zorgen ervoor dat u nu, maar ook aan de toekomstige energieprestatie eisen voldoet. U haalt met een dikte van 94/20 mm al een RC-waarde van 6,0 m²·K/W. Hierdoor bouwt u slanker.

Ideaal voor oneffen muren en lastige details
De minerale wol zorgt ervoor dat de isolatieplaat altijd goed aansluit, ook waar het minder vlak is. Bijvoorbeeld bij ruwe betonoppervlakken of bestaande binnenbladen of andere lastige details zoals kozijnen. Doordat het zorgvuldig aansluit kan er geen valse luchtspouw ontstaan tussen de ondergrond en de isolatieplaat. Bij renovatieprojecten heeft de geringe dikte van de plaat bovendien een extra voordeel t.o.v. andere isolatie alternatieven, omdat de nieuwe isolatie vaak op de bestaande fundering geplaatst moet worden. En daar heeft u vaak te maken met een geringe ruimte.

De praktijk
Dit jaar realiseerde woningcorporatie Arcade 237 woningen met het project Norfolk in Scheveningen en paste daarbij de huidige Kooltherm K8 Plus Spouwplaat toe. Ook gerenommeerde aannemers als BAM Wonen en Reinbouw werken er volop mee.’ Deze succesvolle isolatieplaat wordt per 1 januari 2018 opgevolgd door de nieuwe versie: Kooltherm K108 Plus Spouwplaat, omdat deze ontwikkelde opvolger een nóg betere oplossing biedt.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
Sluit deze advertentie