Archidat Partners - nieuws - nieuwe-knauf-gipsblokken-lichter-dan-18-kg
Javascript is uitgeschakeld

Nieuwe Knauf Gipsblokken lichter dan 18 kg

Geplaatst: 01-07-2015
Nieuwe Knauf Gipsblokken lichter dan 18 kg
Beeld: Knauf

Knauf is de eerste leverancier van gipsblokken die voldoen aan de nieuwe ARBO eisen per 1 september 2015. Knauf introduceert namelijk nieuwe lichte gipsblokken. Gipsblokken met vertrouwde afmetingen en prestaties, maar dan lichter. De nieuwe blokken wegen nog geen 18 kg.

Vertrouwde afmetingen en prestaties, maar dan lichter
Het is Knauf gelukt om lichtere gipsblokken te ontwikkelen met dezelfde afmetingen en prestaties. De nieuwe gipsblokken zijn uitvoerig getest en gecertificeerd ten aanzien van brandwerendheid, geluidisolatie en stabiliteit. En leveren minimaal dezelfde prestaties als de oude gipsblokken. Dit maakt het mogelijk om tot 1 september de oude en nieuwe Knauf Gipsblokken door elkaar heen te gebruiken.

Knauf Gipsblokken zijn ARBO-proof
Knauf ontwikkelde de nieuwe gipsblokken naar aanleiding van de nieuwe ARBO eisen per 1 september. Deze schrijven voor dat het handmatig verwerken van gipsblokken die zwaarder zijn dan 18 kilo, niet meer is toegestaan. Verwerkers kunnen met de nieuwe Knauf Gipsblokken aan deze ARBO eisen voldoen.

Introductie nieuwe gipsblokken
Maandagmiddag zijn de nieuwe blokken gepresenteerd aan gespecialiseerde afbouwbedrijven en handelaren. Tijdens een informatieve en gezellige middag, konden de aanwezigen als eerste met de nieuwe blokken aan de slag.

Verwachte levering vanaf juli
Direct na uitloop van de oude gipsblokken worden de nieuwe lichte gipsblokken geleverd. Naar verwachting is dit begin juli.

Nieuwe productnamen
De nieuwe gipsblokken hebben een nieuwe naam gekregen: Knauf Gipsblok. Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwe versus oude namen.

Nieuwe naam Oude naam
Knauf Gipsblok 7 cm Isomur 7 cm Licht
Knauf Gipsblok 7 cm Hydro Hydromur 7 cm Licht Hydromur 7 cm Licht
Knauf Gipsblok 7 cm Zwaar Isomur Klein 7 cm Zwaar
Knauf Gipsblok 7 cm Zwaar Hydro Hydromur 7 cm Klein Zwaar
Knauf Gipsblok 10 cm Isomur 10 cm Klein
Knauf Gipsblok 10 cm Hydro Hydromur 10 cm Klein

Meer informatie
www.knauf.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VBI
  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
Sluit deze advertentie