Nieuwe stadsbuurt midden in Utrecht
Javascript is uitgeschakeld

Nieuwe stadsbuurt midden in Utrecht

Geplaatst: 21-08-2018
Nieuwe stadsbuurt midden in Utrecht

In Utrecht, aan de rand van de historische binnenstad, wordt de nieuwe woonwijk Zijdebalen gerealiseerd. Zijdebalen combineert het verleidelijke van wonen in de stad met de rust van water en groen.

Het totale plan bestaat uit vier woonblokken met in totaal ruim 480 woningen. De grote verscheidenheid van woningtypes zorgt voor een aantrekkelijk aanbod. Onder de woonblokken komen half verdiepte parkeergarages met parkeerplaatsen voor bewoners. In de openbare ruimte zijn voldoende parkeerplekken voor bezoekers. Het groen in de binnentuinen van elk woonblok, langs de Vecht, in de woonstraten en op het plein verrijkt het totale gebied. Zijdebalen vormt een aantrekkelijk verlengstuk van de Utrechtse binnenstad.
Van Doorn Dakspecialist B.V. staat in voor twee woonblokken. Vanwege het belang van de veiligheid is er valbeveiliging toegepast, zodat niet enkel nu, maar ook in de toekomst een veilige toegang tot het dak gegarandeerd is. Vanuit de opdrachtgever werd de vraag gesteld voor een minimale levensduur van 30 jaar. Daarom werd gekozen voor Derbigum.

Een deel wordt voorzien van bijzondere daktuinen in samenwerking met BTL. In een later stadium zullen zonnepanelen geplaatst gaan worden. Een project met alle aspecten van de hedendaagse circulaire economie en een special rondom dit project werd uitgezonden op RTL Z.

Projectgegevens
Opdrachtgever: Hurks en Van Wijnen, in samenwerking vanuit de ontwikkelingscombinatie C.V. Zijdebalen
Architect: Mulleners + Mulleners Architecten
Ontwerp: Richard Koek
Dakdekker: Van Doorn Dakspecialist B.V.
Product: Ca. 4560 m2 Derbigum NT

Oplevering
Fase I (woonblok 1 en 2) : opgeleverd in 2017.
Fase IIa (woonblok 3): 7 maart 2018 opgeleverd
Fase IIb (woonblok 4) zijn verkocht én in aanbouw.
Het sluitstuk van Zijdebalen, de 6 bijzondere woningen in de Lubro, komen begin 2019 op de markt. In de oude broodfabriek komen 6 unieke huizen die volledig naar de smaak en wens van de nieuwe bewoner worden gebouwd.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VBI
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
Sluit deze advertentie