Ontwerpen vanuit een integrale strategie
Javascript is uitgeschakeld

Ontwerpen vanuit een integrale strategie

Geplaatst: 20-01-2014
Ontwerpen vanuit een integrale strategie

Na meer dan dertig jaar bleek het vuur van hun samenwerking binnen Meyer en Van Schooten Architecten (MVSA) gedoofd. Ze namen uiteindelijk afscheid en Jeroen van Schooten begon deze zomer, samen met partners Do Janne Vermeulen en Gerard van Hoorn, het nieuwe bureau Team V Architectuur. Bouwformatie bezoekt Van Schooten in zijn nieuwe kantoor.

Jeroen van Schooten (1960), gelauwerd architect met een indrukwekkend oeuvre en met het bijzondere ING-hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas als belangrijke wapenfeit. Het wekt dan ook geen verbazing dat juist hij zo succesvol opereert binnen de nieuwe opzet van de grote DBFMO-opdrachten (Design, Build, Finance, Maintain & Operate) die het Rijk tegenwoordig op de Nederlandse bouwmarkt brengt. Waarbij goed luisteren belangrijker is dan voor je beurt spreken en waarin bindend leiderschap in een team specialisten meer oplevert dan het telkens op je strepen staan als architect.

Het gaat dan niet meer alleen om een passend en innovatief ontwerp of om beheersbare bouwkosten, maar eveneens om onderhoud en facility management gedurende de komende dertig jaar. ‘En dan tikt een slim keukenontwerp waardoor er dertig jaar lang een kantinemedewerker minder nodig is, qua financiën meer aan dan bijvoorbeeld een duurdere natuursteen op de vloer of in de gevel.’ stelt Van Schooten.

Lees het hele artikel over Team V Architectuur in het nieuwe Bouwformatie Magazine. Klik hier voor een gratis proefexemplaar.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Techcomlight
  • Duco Ventilation & Sun Control
  • Dycore
  • Leviat
  • Derbigum duurzame dakbedekking
  • Van de Vin ramen en kozijnen
  • Faay Vianen
Sluit deze advertentie