Ontwikkelen én bouwen vanuit bouwteam biedt voordelen
Javascript is uitgeschakeld

Ontwikkelen én bouwen vanuit bouwteam biedt voordelen

Geplaatst: 09-02-2022
Ontwikkelen én bouwen vanuit bouwteam biedt voordelen

Wist je dat het bouwen met kalkzandsteen ook zeer geschikt is voor de bouw van een kantoorpand? Het kantoorgebouw van NTP Infra is energieneutraal en in bouwteam verband gebouwd. Korte lijnen, snel besluiten nemen en duidelijke afspraken maken staan bij de bouw centraal.

Ook de efficiëntie van samenwerking met BIM wordt in dit project benadrukt. Een aantal quotes vanuit het artikel zijn:
Rutger Molenaar, uitvoerder bij Nikkels bouwbedrijf: “Als uitvoerder gebruik ik BIM om details beter uit te leggen aan de bouwende partijen. Bij dit project was het bijvoorbeeld de vraag waar de latei-oplegging geplaatst moest worden. Door middel van het BIM-model kon ik dat de lijmers makkelijk uitleggen.”

Sebas Strijbos architect bij Architectenbureau Palazzo: “Het mooie van BIM is dat je redelijk eenvoudig aanpassingen kunt doen en alternatieven kan onderzoeken. Als je bijvoorbeeld een slim gemodelleerd kozijn aanpast in BIM, dan wordt de rest van het model ook aangepast.” BIM kan voor het proces en de kwaliteit van het bouwen veel voordeel opleveren. “Met BIM kun je zien wat wel en niet past, neem bijvoorbeeld sparingen in leidingschachten. Dat is zonder BIM moeilijk inschatten. Als de model clashes goed worden uitgevoerd, dan wordt BIMMEN gewoon leuk en kom je tot de conclusie dat de bouw eigenlijk niet meer zonder kan. Het is mooi om te zien dat Lesscher, de installateur, ook met BIM werkt.”

Meer over dit project en samenwerken met BIM lees je hier https://www.calduran.nl/projecten/flexibel-en-snel-bouwen-voordeel-bouwteam

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Faay Vianen
  • Fakro Nederland
  • JORDAHL
  • Fermacell
  • TECE Nederland
  • Hakron
  • Halfen
Sluit deze advertentie